Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Csokikrémmel töltött pudingos süti

Hozzávalók:

A sütihez:

2 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
0,5 tk só
17 dkg cukor
2 tojás

A krémhez:

10 dkg étcsoki
5 dkg vaj
1 dl tejszín
2 ek barnacukor

Elkészítési idő:

A pudingport elkeverjük 2 dl hideg tejben, majd elkezdjük főzni, közben hozzáadjuk a vajat. Együtt főzzük tovább, amikor pedig már felforrt, elzárjuk a gázt alatta és hagyjuk kicsit kihűlni.
A liszthez adjuk a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a cukrot. Ehhez keverjük a még kicsit langyos vajas pudingot, minél jobban kidolgozzuk, a végén pedig hozzáadjuk a 2 egész tojást is. A tészta kicsit ragacsos lesz, nem kell megijedni. Amikor már sima, 15 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.
Ezután nyomózsákba töltjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomkodunk. Vizes kézzel picit egyengessük el a tészta tetejét, hogy szép legyen.
Előmelegített, 180 fokos sütőben, nem légkeverésen 12-13 perc alatt megsütjük.
Közben a csokikrémhez a darabolt csokit, a vajat, a tejszínt és a cukrot egy lábasban addig főzzük, amíg a csoki és a vaj el nem olvad. Ha kihűlt, nyomózsák segítségével a krémmel összeragasztunk két sütit.