Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csokikrémmel töltött pudingos süti

Hozzávalók:

A sütihez:

2 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
0,5 tk só
17 dkg cukor
2 tojás

A krémhez:

10 dkg étcsoki
5 dkg vaj
1 dl tejszín
2 ek barnacukor

Elkészítési idő:

A pudingport elkeverjük 2 dl hideg tejben, majd elkezdjük főzni, közben hozzáadjuk a vajat. Együtt főzzük tovább, amikor pedig már felforrt, elzárjuk a gázt alatta és hagyjuk kicsit kihűlni.
A liszthez adjuk a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a cukrot. Ehhez keverjük a még kicsit langyos vajas pudingot, minél jobban kidolgozzuk, a végén pedig hozzáadjuk a 2 egész tojást is. A tészta kicsit ragacsos lesz, nem kell megijedni. Amikor már sima, 15 percre a hűtőbe tesszük pihentetni.
Ezután nyomózsákba töltjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomkodunk. Vizes kézzel picit egyengessük el a tészta tetejét, hogy szép legyen.
Előmelegített, 180 fokos sütőben, nem légkeverésen 12-13 perc alatt megsütjük.
Közben a csokikrémhez a darabolt csokit, a vajat, a tejszínt és a cukrot egy lábasban addig főzzük, amíg a csoki és a vaj el nem olvad. Ha kihűlt, nyomózsák segítségével a krémmel összeragasztunk két sütit.