Gondoltál már arra, hogy egy zöldséges rizsből hogyan lehet egytálételt készíteni? Ha nem, most megmutatjuk!

Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 30 dkg tonhal lében
- 40 dkg borsó és sárgarépa
- 2 vöröshagyma
- 2 fokhagymagerezd
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1 tojás
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanálnyi olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 3 dl tejföl
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
Meghámozzuk és felszeleteljük a vöröshagymát, felaprítjuk a petrezselyemzöldet. Felforralunk 75 cl vizet a vöröshagyma felével és a petrezselyemmel. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk 5 percig ázni. Megmelegítjük a 2 dkg vajat egy magas falú serpenyőben, beletesszük a rizst, és kevergetve megpirítjuk. Amikor a rizsszemek áttetszővé váltak, fokozatosan hozzáadjuk az alaplét, egy csipet sót és borsot, majd 15 percig közepes lángon főzzük. A rizs teljesen be fogja inni az alaplét. Hozzáadjuk a maradék vajat, és tartsuk melegen. Közben megfőzzük a zöldborsót és a sárgarépát, megpirítjuk a maradék vöröshagymát és fokhagymát a forró olajon. Hozzákeverjük a tonhalat és a zöldségeket, majd a rizst. Óvatosan összekeverjük a tejföllel. Egy sütőtálba öntjük, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A sütőt 230 fokra előmelegítjük, és szép pirosra sütjük.