Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csőben sült zöldséges rizs

Gondoltál már arra, hogy egy zöldséges rizsből hogyan lehet egytálételt készíteni? Ha nem, most megmutatjuk!

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 30 dkg tonhal lében
  • 40 dkg borsó és sárgarépa
  • 2 vöröshagyma
  • 2 fokhagymagerezd
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 tojás
  • 2 dkg vaj
  • 2 evőkanálnyi olívaolaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg sajt

Elkészítés:

Meghámozzuk és felszeleteljük a vöröshagymát, felaprítjuk a petrezselyemzöldet. Felforralunk 75 cl vizet a vöröshagyma felével és a petrezselyemmel. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk 5 percig ázni. Megmelegítjük a 2 dkg vajat egy magas falú serpenyőben, beletesszük a rizst, és kevergetve megpirítjuk. Amikor a rizsszemek áttetszővé váltak, fokozatosan hozzáadjuk az alaplét, egy csipet sót és borsot, majd 15 percig közepes lángon főzzük. A rizs teljesen be fogja inni az alaplét. Hozzáadjuk a maradék vajat, és tartsuk melegen. Közben megfőzzük a zöldborsót és a sárgarépát, megpirítjuk a maradék vöröshagymát és fokhagymát a forró olajon. Hozzákeverjük a tonhalat és a zöldségeket, majd a rizst. Óvatosan összekeverjük a tejföllel. Egy sütőtálba öntjük, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A sütőt 230 fokra előmelegítjük, és szép pirosra sütjük.