Ismerjük be, időnként jól estik húsmentesen étkezni. És hús nélkül is van élet, no meg ételek is. Ilyen például ez a karfiolos makaróni is, ami a sütőben nyeri el a végleges formáját. Pirult, ropogós teteje, amit a sajtnak köszönhet, igazán isteni élményt nyújt mindenki számára.

Hozzávalók:
- 1 csomag makaróni
- 1 fej rózsáira szedett, sós vízben főtt karfiol
- 10 dkg reszelt sajt
- diónyi vaj
A besamelhez:
- 6-8 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 2,5 dl tej
Elkészítés:
A tésztának sós vizet forralunk, majd az összetördelt makarónikat 70 százalékosra főzzük. A tepsit vajjal kikenjük, és előfőzött tésztát az aljára tesszük, majd rárakjuk a párolt karfiolt. Besamelmártáshoz a vajon a lisztet világosra pirítjuk, forró tejjel felengedjük, simára kavargatva főzzük. A besamelmártást az étel tetejére öntjük, majd a tetejére vajdarabkákat, reszelt sajtot teszünk. Forró sütőben megsütjük.