Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csőben sült karfiol makarónival

Ismerjük be, időnként jól estik húsmentesen étkezni. És hús nélkül is van élet, no meg ételek is. Ilyen például ez a karfiolos makaróni is, ami a sütőben nyeri el a végleges formáját. Pirult, ropogós teteje, amit a sajtnak köszönhet, igazán isteni élményt nyújt mindenki számára.

Hozzávalók:

  • 1 csomag makaróni
  • 1 fej rózsáira szedett, sós vízben főtt karfiol
  • 10 dkg reszelt sajt
  • diónyi vaj

A besamelhez:

  • 6-8 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej

Elkészítés:

A tésztának sós vizet forralunk, majd az összetördelt makarónikat 70 százalékosra főzzük. A tepsit vajjal kikenjük, és előfőzött tésztát az aljára tesszük, majd rárakjuk a párolt karfiolt. Besamelmártáshoz a vajon a lisztet világosra pirítjuk, forró tejjel felengedjük, simára kavargatva főzzük. A besamelmártást az étel tetejére öntjük, majd a tetejére vajdarabkákat, reszelt sajtot teszünk. Forró sütőben megsütjük.