Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csőben sült burgonyás lazac póréval

A lazac előkelő alapanyagnak számít. De unalmas, ha mindig csak roston sütve készítjük. Íme, egy isteni egytálétel, melyben szintén a lazac kapta a főszerepet. A magyar konyhában jól ismertek a rakott ételek, mint például ez a sült burgonyás, póréhagymás hal.

Hozzávalók:

  • 80 dkg lisztes burgonya
  • 15 dkg lebőrözött lazacfilé
  • 3 szál karikára vágott póréhagyma
  • 20 dkg kockára vágott füstölt lazac
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg reszelt ementáli sajt
  • 4 dkg kockára vágott vaj
  • 3 dl tejszín
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors
  • Elkészítés:

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, és nagy fazék sós vízbe tesszük. Felforraljuk, majd kis lángon puhára főzzük (20-25 perc). Leszűrjük, krumplinyomóval vagy mixerrel pürésítjük, és a puha vaj felét belekeverjük. Melegen tartjuk. Egy serpenyőben, kis lángon, a maradék puha vajat megolvasztjuk, a póréhagymát beletesszük, 2-3 percig pároljuk. A felesleges vajat leöntjük, és a pórét egyenletesen elosztjuk egy ovális tűzálló tálban. Félretesszük. A friss lazacból csipesz segítségével eltávolítjuk az apró szálkákat. A filét párolóedény kosaras részében addig pároljuk, amíg a színe megváltozik, és ha villával megnyomjuk, a húsa szétesik (5-10 perc). A halat apró darabokra vágjuk, a füstölt lazaccal együtt a pórés keveréken eloszlatjuk. A burgonyapüréhez keverjük a felforralt tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és a tál tartalmán szépen elegyengetjük, megszórjuk a reszelt sajttal és a vajdarabokat rádobáljuk. A grillsütőt magas fokozatra előmelegítjük, és 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Tálaláskor a tetejét megszórhatjuk kevés kaporral.