A bulgurt a magyar konyhában még mindig csak kevesen használják, pedig kifejezetten tápláló alapanyag. A török rizsként is nevezett tört búzából egy kis hússal és fűszerekkel igazán ízletes és finom étel varázsolható.

Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg csirkemell filé
- 1-1-1 szelet kaliforniai paprika (zöld, piros, narancssárga)
- 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom konzerv
- 1 csapott teáskanál só
- 2 csipet őrölt bors
- 0,5 mokkáskanál őrölt köménymag
- 2 csapott evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál oregánó
- 2 csapott teáskanál ételízesítő
- 1 babérlevél
- 10 dkg bulgur
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az apró kockára vágott hagymát és a fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és oregánóval. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. Ezt követően a kockára vágott paprikát is a fazékba tesszük, pár pillanatig pirítjuk, majd beletesszük a darabolt paradicsom konzervet és kb. 50 ml vizet. Beletesszük a babérlevelet és ízlés szerint az ételízesítőt és a cukrot. Alaposan összekeverjük, majd kb. 20 percig lassú tűzön főzzük. Egy csészében kimérjük a bulgurt, és ugyanannyi vizet, majd az ételhez adjuk. Alaposan összekeverjük és lassú tűzön, pár percenként fakanállal átforgatva puhára főzzük. Fogyasztás előtt érdemes állni hagyni egy kicsit, hogy a bulgur alaposan magába tudja szívni a nedvességet. Tálaljuk és fogyasztjuk!