Hozzávalók:
3 evőkanál olívaolaj
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg csirkemell filé
1 sárgarépa
1 paszternák
fél fej karalábé
3 szál angol zeller
25 dkg lencse
2,5 dl zöldségleves-alaplé
2 dl kókusztej
¼ mk őrölt római kömény
¼ mk curry
¼ mk őrölt chili
só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Az olajon megdinszteljük az apró kockákra vágott hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát, majd fél perc múlva a kockázott húst is.
Ha a csirke kifehéredett, megsózzuk, borsozzuk, majd a többi fűszert is hozzáadjuk, és tovább pirítjuk 2 percig.
Ezután tesszük bele az összes kockázott zöldséget, együtt két percig pirítjuk, és felöntjük az alaplével, majd a lencsét is beletesszük.
Kb. 20 perc alatt minden zöldség megpuhul, és a lencse magába szívja az alaplét. Hozzáöntjük a kókusztejet és felforraljuk, ha szükséges utána fűszerezünk még.