Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirkés lencseragu

Hozzávalók:

3 evőkanál olívaolaj

fél fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

40 dkg csirkemell filé

1 sárgarépa

1 paszternák

fél fej karalábé

3 szál angol zeller

25 dkg lencse

2,5 dl zöldségleves-alaplé

2 dl kókusztej

¼ mk őrölt római kömény

¼ mk curry

¼ mk őrölt chili

frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük az apró kockákra vágott hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát, majd fél perc múlva a kockázott húst is.

Ha a csirke kifehéredett, megsózzuk, borsozzuk, majd a többi fűszert is hozzáadjuk, és tovább pirítjuk 2 percig.

Ezután tesszük bele az összes kockázott zöldséget, együtt két percig pirítjuk, és felöntjük az alaplével, majd a lencsét is beletesszük.

Kb. 20 perc alatt minden zöldség megpuhul, és a lencse magába szívja az alaplét. Hozzáöntjük a kókusztejet és felforraljuk, ha szükséges utána fűszerezünk még.