Nassolni, vendégvárónak, vagy csak úgy egyszerűen azért, mert valami finomat enne a család, tökéletes töltött tészta a csirkés hasé. Még egyszerűbbé teszi, ha készen megvásárolható vajastésztát használunk hozzá. Nem igényel sem nagy tudást, sem sok időt.
Hozzávalók:
- mélyhűtött vajastészta
- 3-4 nagyobb fej vöröshagyma
- egy gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- víz
- só
- bors
- trappista sajt
- 20 dkg csirkemell
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, majd nagyon apróra felaprítjuk, olívaolajon nagy lángon aranybarnára sütjük, majd a fokhagymát hozzáadjuk, a gázt lejjebb kapcsoljuk, és felöntjük kb. 1 dl vízzel. Kevergetve, fedő alatt kb. egy órán át pároljuk, amíg a hagyma szinte teljesen krémes és barna lesz. Enyhén megsózzuk, majd amikor már szép a színe, és az íze is megszelidült, akkor hagyjuk, hogy elfője a levét, és még mielőtt lekapna, lekapcsoljuk a gázt, és hagyjuk kicsit kihűlni. Közben a csirkehús feldaraboljuk, és kevés olajon lepirítjuk minden oldalán sózva és borsozva. Ha kész összekeverjük a hagymával. A tésztát kinyújtjuk, egy lapból 15 db kis téglalapot vágunk. A tésztalapok közepére egy kis kupac csirkés hagymát rakunk, majd megszórjuk a füstölt hússal. Ezután a tésztákat félbehajtjuk. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Forróra előmelegített sütőbe tesszük, majd szép pirosra sütjük.