Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirkés hasé

Nassolni, vendégvárónak, vagy csak úgy egyszerűen azért, mert valami finomat enne a család, tökéletes töltött tészta a csirkés hasé. Még egyszerűbbé teszi, ha készen megvásárolható vajastésztát használunk hozzá. Nem igényel sem nagy tudást, sem sok időt.

Hozzávalók:

  • mélyhűtött vajastészta
  • 3-4 nagyobb fej vöröshagyma
  • egy gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • víz
  • bors
  • trappista sajt
  • 20 dkg csirkemell

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, majd nagyon apróra felaprítjuk, olívaolajon nagy lángon aranybarnára sütjük, majd a fokhagymát hozzáadjuk, a gázt lejjebb kapcsoljuk, és felöntjük kb. 1 dl vízzel. Kevergetve, fedő alatt kb. egy órán át pároljuk, amíg a hagyma szinte teljesen krémes és barna lesz. Enyhén megsózzuk, majd amikor már szép a színe, és az íze is megszelidült, akkor hagyjuk, hogy elfője a levét, és még mielőtt lekapna, lekapcsoljuk a gázt, és hagyjuk kicsit kihűlni. Közben a csirkehús feldaraboljuk, és kevés olajon lepirítjuk minden oldalán sózva és borsozva. Ha kész összekeverjük a hagymával. A tésztát kinyújtjuk, egy lapból 15 db kis téglalapot vágunk. A tésztalapok közepére egy kis kupac csirkés hagymát rakunk, majd megszórjuk a füstölt hússal. Ezután a tésztákat félbehajtjuk. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Forróra előmelegített sütőbe tesszük, majd szép pirosra sütjük.