A rizottó általában sokaknak mumusnak számít a konyhában. Túl száraz? Kemény marad a rizs? Most megmutatjuk, milyen a tökéletes elkészítési mód zöldséggel és csirkével dúsítva.
Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 20-25 dkg apróra vágott csirkemell filé
- 1 pohár fehérbor
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 fej hagyma
- 1 nagy bögre mirelit borsó
- 1-2 maréknyi reszelt sajt
- diónyi vaj
- 1 liter zöldség alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
Az alaplevelet felforraljuk. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst és az áttört fokhagymát, amikor már opálossá válik a rizs, ráöntjük a bort. Amint a rizs magába szívta az összes bort, hozzáadjuk a csirkehúst, alaposan átforgatjuk, majd merőkanalaként hozzáadagoljuk az alaplevet, és állandó kevergetés mellett addig főzzük a riszt, amíg a belseje még kicsit roppanós marad. Amikor az alaplének több, mint a fele elfő, akkor adjuk hozzá a zöldborsót. Ha puha a rizs, elzárjuk a tüzet alatta, belekeverjük a vajat és a sajtot, sózzuk, borsozzuk, és lefedve 10 percig állni hagyjuk. Ezután tálaljuk.