Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirkerizottó zöldborsóval

A rizottó általában sokaknak mumusnak számít a konyhában. Túl száraz? Kemény marad a rizs? Most megmutatjuk, milyen a tökéletes elkészítési mód zöldséggel és csirkével dúsítva.

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs
  • 20-25 dkg apróra vágott csirkemell filé
  • 1 pohár fehérbor
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 nagy bögre mirelit borsó
  • 1-2 maréknyi reszelt sajt
  • diónyi vaj
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

Az alaplevelet felforraljuk. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a rizst és az áttört fokhagymát, amikor már opálossá válik a rizs, ráöntjük a bort. Amint a rizs magába szívta az összes bort, hozzáadjuk a csirkehúst, alaposan átforgatjuk, majd merőkanalaként hozzáadagoljuk az alaplevet, és állandó kevergetés mellett addig főzzük a riszt, amíg a belseje még kicsit roppanós marad. Amikor az alaplének több, mint a fele elfő, akkor adjuk hozzá a zöldborsót. Ha puha a rizs, elzárjuk a tüzet alatta, belekeverjük a vajat és a sajtot, sózzuk, borsozzuk, és lefedve 10 percig állni hagyjuk. Ezután tálaljuk.