Sokan nem szeretik a húst a gyümölccsel párosítani, pedig csak ha kicsit a múltba kalandozunk, gyerekkorunkból ott van a főtt marha meggymártással, amit mindenki imádott. Vagy különböző húsokat szívesen sütünk össze a hozzá passzoló gyümölccsel. Ez ihlette a karamellizált körtét csirkével ételt is.
Hozzávalók:
- 4 fél csirkemell filé, bőre nélkül
- 1 közepes vöröshagyma, kettévágva és vékonyra szeletelve
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál bors
- 3 evőkanál vaj
- 2 közepes körte, vékonyra szeletelve
- 2 teáskanál barna cukor
- ½ csésze balzsamecet
- ½ teáskanál szárított kakukkfű
- 50 dkg félkész rizs
Elkészítés:
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben vajon megpirítsuk a húst, majd kivesszük és félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben puhára pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a körtét és a barna cukrot, és még 3 percig főzzük. Hozzákeverjük a kakukkfüvet és a balzsamecetet. Visszatesszük a húst a serpenyőbe. Felforraljuk. Visszavesszük a hőfokot, és fedő nélkül további 4-6 percig főzzük. Közben megfőzzük a rizst a leírás alapján. Tálaljuk.