Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csirke karamellizált körtével

Sokan nem szeretik a húst a gyümölccsel párosítani, pedig csak ha kicsit a múltba kalandozunk, gyerekkorunkból ott van a főtt marha meggymártással, amit mindenki imádott. Vagy különböző húsokat szívesen sütünk össze a hozzá passzoló gyümölccsel. Ez ihlette a karamellizált körtét csirkével ételt is.

Hozzávalók:

  • 4 fél csirkemell filé, bőre nélkül
  • 1 közepes vöröshagyma, kettévágva és vékonyra szeletelve
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál bors
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 közepes körte, vékonyra szeletelve
  • 2 teáskanál barna cukor
  • ½ csésze balzsamecet
  • ½ teáskanál szárított kakukkfű
  • 50 dkg félkész rizs

Elkészítés:

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben vajon megpirítsuk a húst, majd kivesszük és félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben puhára pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a körtét és a barna cukrot, és még 3 percig főzzük. Hozzákeverjük a kakukkfüvet és a balzsamecetet. Visszatesszük a húst a serpenyőbe. Felforraljuk. Visszavesszük a hőfokot, és fedő nélkül további 4-6 percig főzzük. Közben megfőzzük a rizst a leírás alapján. Tálaljuk.