Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Cseresznyés kocka

Itt az ideje, hogy összeállítsuk a karácsonyi menüt. A tradicionális ünnepi sütemények mellett nem árt beújítani. Ehhez nyújtunk segítséget a cseresznyés kocka desszertünkkel.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 6 ek porcukor
  • 7 ek rétesliszt
  • 2 ek kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 1 kg túró
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 pohár tejföl
  • 10 dkg cseresznye

A zseléhez:

  • 3 dl cseresznyebefőtt leve, vagy 1 dl cseresznye szörp
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és kakaóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshoz és csomómentesre dolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (38×30 cm) öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük az áttört túrót és tejfölt. Feldaraboljuk a gyümölcsöket és azt is hozzádolgozzuk. A cseresznyebefőtt levét, vagy a szörpöt felöntjük vízzel, hogy 7 dl legyen, a pudingot kevés lével és cukorral simára keverjük, hozzáöntjük a maradék levet és felfőzzük. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, közben többször megkeverjük. Ha minden hozzávaló kihűlt, a tészta tetejére kenjük a túrókrémet, majd rásimítjuk a zselét, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük, és szeletelve tálaljuk.