Itt az ideje, hogy összeállítsuk a karácsonyi menüt. A tradicionális ünnepi sütemények mellett nem árt beújítani. Ehhez nyújtunk segítséget a cseresznyés kocka desszertünkkel.

Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 tojás
- 6 ek porcukor
- 7 ek rétesliszt
- 2 ek kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 1 kg túró
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 pohár tejföl
- 10 dkg cseresznye
A zseléhez:
- 3 dl cseresznyebefőtt leve, vagy 1 dl cseresznye szörp
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és kakaóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshoz és csomómentesre dolgozzuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (38×30 cm) öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük az áttört túrót és tejfölt. Feldaraboljuk a gyümölcsöket és azt is hozzádolgozzuk. A cseresznyebefőtt levét, vagy a szörpöt felöntjük vízzel, hogy 7 dl legyen, a pudingot kevés lével és cukorral simára keverjük, hozzáöntjük a maradék levet és felfőzzük. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, közben többször megkeverjük. Ha minden hozzávaló kihűlt, a tészta tetejére kenjük a túrókrémet, majd rásimítjuk a zselét, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük, és szeletelve tálaljuk.







