A magyar konyhának is van káposztasalátája, de sokan ismerik és szeretik az amerikai változatát, a Coleslaw-ot. Abban tér el a kettő egymástól, hogy a tengerentúlon majonézzel készítik. Tökéletesen passzol sültek, rántott húsok, zöldségek mellé.
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 2 sárgarépa
- 1/2 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 2 dl tejföl
- 2 dl majonéz
- 2 ek mustár
- 1 ek méz
- 1 citrom kifacsart leve
Elkészítés:
A megtisztított káposztát, sárgarépát és vöröshagymát lereszeljük, vagy vékony csíkokra vágjuk. Egy tálba tesszük a zöldségeket, megsózzuk, megborsozzuk őket, és összekeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Megsózzuk, megborsozzuk, azután hozzákeverjük a mézet és a citromlevet. Az öntetet összekeverjük a zöldségekkel, végül néhány órára a hűtőbe tesszük a salátát.