Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Coleslaw – Amerikai káposztasaláta

A magyar konyhának is van káposztasalátája, de sokan ismerik és szeretik az amerikai változatát, a Coleslaw-ot. Abban tér el a kettő egymástól, hogy a tengerentúlon majonézzel készítik. Tökéletesen passzol sültek, rántott húsok, zöldségek mellé.

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 2 sárgarépa
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • 2 ek mustár
  • 1 ek méz
  • 1 citrom kifacsart leve

Elkészítés:

A megtisztított káposztát, sárgarépát és vöröshagymát lereszeljük, vagy vékony csíkokra vágjuk. Egy tálba tesszük a zöldségeket, megsózzuk, megborsozzuk őket, és összekeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt és a mustárt. Megsózzuk, megborsozzuk, azután hozzákeverjük a mézet és a citromlevet. Az öntetet összekeverjük a zöldségekkel, végül néhány órára a hűtőbe tesszük a salátát.