A rizsfelfújt, más néven rizskoch egyszerű és olcsó desszert. Igazi retro édesség, aminek a népszerűsége az idő folytán sem kopott meg. Ékes bizonyítéka, hogy kevés alapanyagból is lehet nagyszerű süteményt készíteni.

Hozzávalók:
- 35 dkg rizs
- 0,5 l víz
- 0,5 l tej
- 1 késhegynyi só
- 10 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 3 db tojás
- 0,5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
- 1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
A rizst váltott vízben megmossuk, majd felöntjük fél l hideg vízzel, megsózzuk, és lefedve, néha megkeverve, addig főzzük, míg a vizet mind magába szívta. Ekkor hozzáöntjük a hideg tejet, felforraljuk, és nagyon kis lángon, lefedve, néha megkeverve, készre főzzük a rizst. Állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön. Azalatt az esetleg maradt folyadékot magába szívja. A vajat és a tojássárgákat habosra kebverjük a cukorral, majd belereszeljük a citromhéjat. A tojásfehérjéket habbá verjük. A vajas keveréket a rizshez forgatjuk, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is hozzákeverjük. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, és közepes lángon addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd. Házi lekvárral tálaljuk!