Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Citromos rizskoch

A rizsfelfújt, más néven rizskoch egyszerű és olcsó desszert. Igazi retro édesség, aminek a népszerűsége az idő folytán sem kopott meg. Ékes bizonyítéka, hogy kevés alapanyagból is lehet nagyszerű süteményt készíteni.

Hozzávalók:

  • 35 dkg rizs
  • 0,5 l víz
  • 0,5 l tej
  • 1 késhegynyi só
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 0,5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
  • 1 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:

A rizst váltott vízben megmossuk, majd felöntjük fél l hideg vízzel, megsózzuk, és lefedve, néha megkeverve, addig főzzük, míg a vizet mind magába szívta. Ekkor hozzáöntjük a hideg tejet, felforraljuk, és nagyon kis lángon, lefedve, néha megkeverve, készre főzzük a rizst. Állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön. Azalatt az esetleg maradt folyadékot magába szívja. A vajat és a tojássárgákat habosra kebverjük a cukorral, majd belereszeljük a citromhéjat. A tojásfehérjéket habbá verjük. A vajas keveréket a rizshez forgatjuk, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is hozzákeverjük. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, és közepes lángon addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd. Házi lekvárral tálaljuk!