Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Citromos kenyér

A teához, kávéhoz egy jó keksz után kiváló édesség a citromos kenyér. Fanyar íze üdítőleg hat a nagy melegben. Pofon egyszerű elkészíteni. De nem összekeverendő a hagyományos kenyérrel, szóval, sonkával semmi esetre sem, viszont egy kis fajjal megkenve még finomabbá tudjuk varázsolni.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor vagy nyírfacukor
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 0,5 dl olaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek citromlé
  • 25 dkg liszt
  • 1 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • pici só
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje

Elkészítés:

A tésztához a nedves hozzávalókat simára kevertjük, a száraz hozzávalókat elvegyítetjük egy másik tálba. Majd hozzáöntjük a nedves hozzávalókhoz, és az egészet simára kevertjük. Egy nagy őzgerincformát megspriccelünk olajjal, de lehet bármilyen nagyobb formát használni, vagy 2-3 kisebbet. A masszát beleöntjük a formába, és 175 fokos előmelegített sütőbe tesszük, kb. 40 percig süssük. Amikor kész van, pár percig hagyjuk a formában állni, majd óvatosan rácsra borítjuk.