A teához, kávéhoz egy jó keksz után kiváló édesség a citromos kenyér. Fanyar íze üdítőleg hat a nagy melegben. Pofon egyszerű elkészíteni. De nem összekeverendő a hagyományos kenyérrel, szóval, sonkával semmi esetre sem, viszont egy kis fajjal megkenve még finomabbá tudjuk varázsolni.

Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 tojás
- 20 dkg cukor vagy nyírfacukor
- 2,5 dl görög joghurt
- 0,5 dl olaj
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek citromlé
- 25 dkg liszt
- 1 1/2 tk sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbóna
- pici só
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
Elkészítés:
A tésztához a nedves hozzávalókat simára kevertjük, a száraz hozzávalókat elvegyítetjük egy másik tálba. Majd hozzáöntjük a nedves hozzávalókhoz, és az egészet simára kevertjük. Egy nagy őzgerincformát megspriccelünk olajjal, de lehet bármilyen nagyobb formát használni, vagy 2-3 kisebbet. A masszát beleöntjük a formába, és 175 fokos előmelegített sütőbe tesszük, kb. 40 percig süssük. Amikor kész van, pár percig hagyjuk a formában állni, majd óvatosan rácsra borítjuk.