Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Citromos csirkecomb spárgás vadrizzsel

A csirkehús meglehetősen egyszerű alapanyag. Most megmutatjuk, hogyan lehet belőle éttermi szintű ételt készíteni. Egy kis vadrizs, spárga, némi fűszer, és varázslatos ízkavalkád lesz belőle.

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 8 felső csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 2 dl húslevesalaplé
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg zöld olívabogyó
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors

A körethez:

  • 6 dkg vadrizs
  • 6 zöldspárga
  • 1 vöröshagyma
  • 5 cl fehérbor
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • csipet só
  • csipet bors
  • 0,5 l csirkehúsleves
  • 2 fokhagymagerezd

Elkészítés:

A megtisztított csirkecombokat a forgónál kettévágjuk, majd a húsokat tepsibe tesszük. Elrendezzük mellettük a megtisztított fokhagymagerezdeket, a cikkekre szelt vöröshagymát, és a felkarikázott citromot. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd az alaplét is ráöntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Akkor jó, ha a csirke húsa megpuhult, a bőre pedig ropogósra sült. Közben a spárgát megmossuk, kemény végét levágjuk, majd feldaraboljuk. Egy lábasban 20 cl szárnyas húslevest felforralunk, beletesszük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, egy magas falú serpenyőben 3 evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk 5 perc alatt. Hozzáadjuk a spárgát és a rizst, majd sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, beleöntjük a fehérbort, majd a húslevest és készre főzzük. Ha minden kész, egy tányérra szedjük a spárgás rizst, majd ezen elhelyezzük a húsokat, citromkarikával tálaljuk.