Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Citromkrémes sütőtök szelet

Számtalan variáció van, hogyan lehet desszertekben felhasználni a sütőtököt. Krémben, de tésztában is tökéletesen „elrejthető”. Ezúttal az utóbbiba került, és egy isteni citromos krém került a töltelékébe.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 egész tojás
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 dl kefir
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 30 dkg sült sütőtök pürésítve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 30 dkg fehér liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 egész citrom leve
  • kevés víz
  • 2 ek liszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg barna cukor
  • vanília
  • reszelt citromhéj

Elkészítés:

A 2 tojást és a cukrot kézi habverővel kicsit felhabosítjuk, hozzáadjuk a kefirt, a szőlőmagolajat, a sütőtökpürét. Reszelt citromhéjjal ízesítjük. Kimérjük a lisztet, beletesszük a sütőport, majd gyors mozdulatokkal a tökös péphez keverjük. Nem kell teljesen simára dolgozni, az sem baj, ha kis lisztcsomók maradnak benne. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, kb. 200 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, addig a krémet elkészítjük. 2 egész citrom levét feltöltjük hideg vízzel úgy, hogy 2 dl legyen. Ehhez hozzákeverjük 2 nagy evőkanál lisztet, majd sűrűre főzzük. Amíg kihűl a massza, 20 dkg margarint 15 dkg barna cukorral habosra keverjük, vaníliával, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd apránként a hideg citromos anyaghoz adagoljuk. A kihűlt tortát kettévágjuk, és megtöltjük a krém kétharmadával. A süteményünket felkockázzuk, s a tetejüket díszítjük a habos krémünkkel.