Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Citromkrémes pite

Talán minden túlzás nélkül állíthatjuk, ez a citromos desszert a piték királynője, azon túl, hogy mutatós, üde, frissítő, könnyű, habos finomság. Ránézésre úgy tűnhet, hogy bonyolult sütemény, de a sok alapanyag csak a látszat, gyorsan elkészül, sokkal nehezebb kivárni, míg kihűl, és fogyaszthatóvá válik.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 késhegynyi só

A citromkrémhez:

  • 3 citromból nyert citromlé
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 4 tojás
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál kakaó

A habhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a piteformába darabonként belenyomkodjuk. Az alját én villával meg szoktam szurkálni. Sütőben 180 fokon kb. 30 percig elősütjük, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez 1 citrom héját lereszeljük, majd a 3 citrom levét kifacsarjuk. Érdemes először 2 citrom levével kikeverni a krémet, nehogy nagyon savanyú legyen. A harmadikat a kész krémbe is bele lehet tenni. A krém hozzávalóit jól kikeverjük, majd a kihűlt tésztába öntjük. Sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük. Ha megsült, ezt is hagyjuk hűlni. A habhoz felverjük a 3 tojásfehérjét habnak 10 dkg cukorral. A kihűlt krém tetejére halmozzuk, majd 200 fokon 10 percet szárítjuk. Jól meghűlve szeleteljük.