Talán minden túlzás nélkül állíthatjuk, ez a citromos desszert a piték királynője, azon túl, hogy mutatós, üde, frissítő, könnyű, habos finomság. Ránézésre úgy tűnhet, hogy bonyolult sütemény, de a sok alapanyag csak a látszat, gyorsan elkészül, sokkal nehezebb kivárni, míg kihűl, és fogyaszthatóvá válik.

Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 20 dkg margarin
- 1 db tojás
- 1 késhegynyi só
A citromkrémhez:
- 3 citromból nyert citromlé
- 1 citromból nyert citromhéj
- 4 tojás
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál kakaó
A habhoz:
- 3 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a piteformába darabonként belenyomkodjuk. Az alját én villával meg szoktam szurkálni. Sütőben 180 fokon kb. 30 percig elősütjük, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez 1 citrom héját lereszeljük, majd a 3 citrom levét kifacsarjuk. Érdemes először 2 citrom levével kikeverni a krémet, nehogy nagyon savanyú legyen. A harmadikat a kész krémbe is bele lehet tenni. A krém hozzávalóit jól kikeverjük, majd a kihűlt tésztába öntjük. Sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük. Ha megsült, ezt is hagyjuk hűlni. A habhoz felverjük a 3 tojásfehérjét habnak 10 dkg cukorral. A kihűlt krém tetejére halmozzuk, majd 200 fokon 10 percet szárítjuk. Jól meghűlve szeleteljük.