Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Chorizós burgonyaleves

A magyar konyhának is van burgonyalevese. De a nemzetközi vonalban is fellelhető ilyen, mégpedig a spanyoloknál, a chorizós krumplilevesük. Nagyban hasonlít a miénkhez, egy-két eltérés azonban fellelhető, ami által egy teljesen új ízvilágot kapunk.

Hozzávalók:

  • 25 dkg chorizo
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 65 dkg édesburgonya
  • 40 dkg burgonya
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 l alaplé
  • 25 dkg spenót (fagyasztott)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

A kolbászt szeletekre vágjuk. A kétféle hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A kétféle burgonyát meghántjuk, mossuk, kockákra vágjuk. Az olajban a kolbászt 1-2 percig sütjük, kivesszük. A visszamaradt zsiradékban a kétféle hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a kétféle burgonyát, megszórjuk a paprikával. Felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a fagyasztott spenótot, és további 15 percig főzzük. A kolbászt visszatesszük a levesbe, és felmelegítjük. A levest sóval, borssal, paprikával ízesítjük.