A magyar konyhának is van burgonyalevese. De a nemzetközi vonalban is fellelhető ilyen, mégpedig a spanyoloknál, a chorizós krumplilevesük. Nagyban hasonlít a miénkhez, egy-két eltérés azonban fellelhető, ami által egy teljesen új ízvilágot kapunk.

Hozzávalók:
- 25 dkg chorizo
- 1 ek olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 65 dkg édesburgonya
- 40 dkg burgonya
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 l alaplé
- 25 dkg spenót (fagyasztott)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
A kolbászt szeletekre vágjuk. A kétféle hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A kétféle burgonyát meghántjuk, mossuk, kockákra vágjuk. Az olajban a kolbászt 1-2 percig sütjük, kivesszük. A visszamaradt zsiradékban a kétféle hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a kétféle burgonyát, megszórjuk a paprikával. Felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a fagyasztott spenótot, és további 15 percig főzzük. A kolbászt visszatesszük a levesbe, és felmelegítjük. A levest sóval, borssal, paprikával ízesítjük.