Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Chili con carne palacsintában

A magyar konyha is fel tud mutatni töltött palacsintát, mint például a jól ismert hortobágyi palacsinta. De miért ne lehetne más töltelékkel készíteni? Például chili con carne-val. Igazán laktatós, finom és még mutatós is.

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 12 dkg konzerv fekete bab
  • 10 dkg konzerv kukorica
  • 1 közepes hagyma
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor friss koriander zöld
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dl víz
  • 1 tasak chilis bab alap

A sütéshez:

  • 8 palacsinta
  • 1 csokor újhagyma

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk és finomra vágjuk, majd egy serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és együtt pirítjuk fehéredésig. A kukoricát és a babot leszűrjük, leöblítjuk és a húshoz adjuk. Három deciliter vízben elkeverjük a chilis bab alapot, majd a raguhoz adjuk, elkeverjük és öt percen át főzzük. Ezután félretesszük. Hozzákeverjük a finomra vágott koriander zöldet és a reszelt sajtot. A palacsintákat egyesével megtöltjük. A maradék ragut egy hőálló edény aljára egyenletesen eloszlatjuk, majd erre helyezzük rá a töltött palacsintákat. A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-15 percre, majd amikor kivesszük, megszórjuk a karikára vágott újhagymával és forrón tálaljuk.