A magyar konyha is fel tud mutatni töltött palacsintát, mint például a jól ismert hortobágyi palacsinta. De miért ne lehetne más töltelékkel készíteni? Például chili con carne-val. Igazán laktatós, finom és még mutatós is.

Hozzávalók:
- 30 dkg darált marhahús
- 12 dkg konzerv fekete bab
- 10 dkg konzerv kukorica
- 1 közepes hagyma
- 30 dkg reszelt sajt
- 1 csokor friss koriander zöld
- 2 evőkanál olaj
- 3 dl víz
- 1 tasak chilis bab alap
A sütéshez:
- 8 palacsinta
- 1 csokor újhagyma
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk és finomra vágjuk, majd egy serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és együtt pirítjuk fehéredésig. A kukoricát és a babot leszűrjük, leöblítjuk és a húshoz adjuk. Három deciliter vízben elkeverjük a chilis bab alapot, majd a raguhoz adjuk, elkeverjük és öt percen át főzzük. Ezután félretesszük. Hozzákeverjük a finomra vágott koriander zöldet és a reszelt sajtot. A palacsintákat egyesével megtöltjük. A maradék ragut egy hőálló edény aljára egyenletesen eloszlatjuk, majd erre helyezzük rá a töltött palacsintákat. A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10-15 percre, majd amikor kivesszük, megszórjuk a karikára vágott újhagymával és forrón tálaljuk.







