Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Chili con carne nachosszal

A Chili con carne, vagyis a csilis bab a spanyol konyha egyik legnépszerűbb és legtáplálóbb étele. Mi, magyarok is szeretjük a egytálételeket, a gasztronómiánkhoz nagyon közel áll. Próbálták már nachosszal?

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 25 dkg tortilla chips
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 evőkanál chili con carne fűszer
  • 1 csokor koriander zöld
  • 1 doboz vesebab konzerv
  • 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
  • bors
  • 20 dkg sajt reszelve
  • 2 ek olívaolaj
  • tejföl

Elkészítés:

Kevés olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Majd hozzákeverjük a fűszerkeveréket. A paradicsomkonzervet leszűrjük és csak a paradicsomhúst adjuk a darált húshoz. Elkeverjük, és időnként megkeverve pároljuk 15-20 percet. Ezután hozzáadjuk a leszűrt és jól átöblített babot. További 3-4 percig pároljuk, a végén hozzákeverjük a frissen vágott koriander zöldet. A nachost kiadagoljuk hőálló tálra vagy tányérokra, rátesszük a ragut, majd megszórjuk sajttal. Grill alatt vagy sütőben ráolvasztjuk a sajtot. Tálaláskor tehetünk rájuk tejfölt, paradicsom salsát és guacamolét.