A quiche a francia konyha hagyományos étele, jó tulajdonságai népszerűvé tették az egész világon. Előre elkészíthető, melegen és hidegen is fogyasztható, kiválóan melegíthető és könnyen csomagolható. A céklát nagyon kevés ételbe használjuk alapanyagként, most a felhasználásához hoztunk egy isteni receptet.

Hozzávalók:
- 1 cs (300 g) friss linzertészta
- 7,5 dkg durvára vágott mandula
- 50 dkg cékla, megfőzve, meghámozva, szeletekre vágva
- 1/2 szál póréhagyma felkarikázva
- 1 l tej
- 3 tojás
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg juhsajt, morzsolva
- só és bors
- szerecsendió
- kömény
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson leírtak szerint előkészítjük, majd a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Ezután a tejet, tojást és krémsajtot összekeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval és köménnyel fűszerezzük. A pite sütőformát kivajazzuk, majd kibéleljük a tésztával úgy, hogy jól felérjen a peremére is, ezután a felesleges, lelógó részeket levágjuk. A mandula, póréhagyma, és a juhsajt egy részét a tésztára halmozzuk, majd ezekre helyezzük a céklaszeleteket, ezután pedig ráöntjük a tejes öntetet. A maradék juhsajtot, mandulát és póréhagymát a torta tetejére tesszük. Először kb. 10 percig sütjük a sütő alján, majd középső sínen kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.