A fasírthoz:
30 dkg marha darált hús
1 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1 ek. olaj
1 tejbe áztatott zsemle
őrölt bors
majoránna
só
A tetejére:
20 dkg burgonya
10 dkg cheddar sajt
Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a zsemlével, a fűszerekkel. Az apróra vágott hagymát és a zúzott foghagymát kevés olajon megdinszteljük, és ezt is hozzákeverjük a fasírtalaphoz.
Egy kenyérsütő forma alját kikenjük olajjal, a masszát elegyengetjük az alján.
A burgonyát meghámozzuk, és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a reszelt sajttal összekeverjük, ezt a masszát elegyengetjük a hús tetején.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és a lefóliázott húst betesszük sülni. 45 perc után levesszük a fóliát, majd készre sütjük. Szeletelve, zöldfűszerrel megszórva, melegen tálaljuk.