Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Burgonyával sült fasírt

A fasírthoz:

30 dkg marha darált hús
1 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1 ek. olaj
1 tejbe áztatott zsemle
őrölt bors
majoránna

A tetejére:

20 dkg burgonya
10 dkg cheddar sajt

Elkészítés:

A darált húst összekeverjük a zsemlével, a fűszerekkel. Az apróra vágott hagymát és a zúzott foghagymát kevés olajon megdinszteljük, és ezt is hozzákeverjük a fasírtalaphoz.
Egy kenyérsütő forma alját kikenjük olajjal, a masszát elegyengetjük az alján.
A burgonyát meghámozzuk, és a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a reszelt sajttal összekeverjük, ezt a masszát elegyengetjük a hús tetején.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és a lefóliázott húst betesszük sülni. 45 perc után levesszük a fóliát, majd készre sütjük. Szeletelve, zöldfűszerrel megszórva, melegen tálaljuk.