Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Burgonyás gesztenyekrémleves

A karácsonyi menüben gyakran megfordul a gesztenye alapanyagként. Hús, főleg kacsa mellé szeretjük, de a desszerteknél is megfordul főszereplőként. Most egy isteni, ünnepi burgonyás gesztenyekrémleves receptet hoztunk, ami egy tartalmas étkezés kezdetének isteni lehet.

Hozzávalók:

  • 1 ek vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 burgonya
  • 40 dkg gesztenye (tisztított, nyers)
  • 1 babérlevél
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 l alaplé
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A megolvasztott vajon megpároljuk a felkockázott hagymát. Közben meghámozzuk és feldaraboljuk a krumplit. Ha a hagyma üvegesre párolódott, rádobjuk burgonyát, majd a gesztenyét is. Hozzáadjuk a babérlevelet és a friss kakukkfüvet, 5-6 percig együtt pároljuk, majd felöntjük az alaplével, egyelőre csak kb. 1 liternyivel. Puhára főzzük a zöldségeket, majd 3-4 szem gesztenyét félreteszünk a levesből, kidobjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet, majd turmixoljuk. Ha túl sűrűnek érezzük, önthetünk hozzá még alaplevet, de tartsuk észben, hogy még tejszín is kerül bele. Hozzáadjuk a tejszínt is, forralunk rajta egyet, majd forrón tálaljuk úgy, hogy 1-1 gesztenyét morzsolunk a tetejére.