Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Burgonya tzatziki

Ha valaki szereti a görögök tzatziki-jét, akkor ez az étel is nagy kedvence lesz. Csupán annyi változtatással, hogy az uborkát burgonya váltja fel. Tartalmas, isteni finom, ami önálló ételként, de húsok mellé köretként is tökéletesen megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • 1 közepes kígyóuborka
  • 6 ek görög joghurt
  • 30 dkg burgonya
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 lime leve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet friss kapor
  • 10 dkg olívabogyó

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk, és felkockázzuk, egy tálba tesszük. A burgonyát héjában megfőzzük, ha kész, hagyjuk kicsit hűlni. Lehúzzuk a héját, és hasonló méretűre daraboljuk, mint az uborkát. Közben elkészítjük az öntetet, a joghurtot egy másik tálban habverővel elkeverjük, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük a fokhagymát, és hozzákeverjük. Őrölt borssal és sóval ízesítjük, majd a kaprot beleszórjuk, és a citromlével pikánssá tesszük. Ráöntjük az uborkával összekevert burgonyára, és kanállal összekeverjük az egészet. Az olívabogyókat félbe vágjuk, és ezt is a salátánkba keverjük. Hűtés után tálaljuk.