Egy-egy étellel hirtelen könnyen egy másik országban találhatjuk magunkat. Így “juhatunk” el pillanatok alatt Amerikába is, ahol igencsak nagy népszerűségnek örvend a buffalo csirkeszárnyak. Persze ma már világszerte ismerik és szeretik. És az elkészítéséhez sem kell különösebb szakácstudomány.

Hozzávalók:
A kéksajtos mártogatóshoz:
- 120 g kéksajt (lereszelve, vagy összetörve)
- 2 dl tejföl
- 0,5 citromból nyert citromlé
- 4 ek majonéz
- bors ízlés szerint
A szószhoz:
- 3 dkg olvasztott vaj
- 4 ek chiliszósz (legjobb a Frank’s hot sauce)
- 2 ek barbecue szósz
A csirkeszárnyakhoz:
- 10 db csirkeszárny
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 evőkanál finomliszt
A tálaláshoz:
- 4 közepes szár halványító zeller
- Sütőzsiradék
- A csirkeszárnyakhoz
- 7 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
A kéksajtos mártogatóshoz az összes hozzávalót egy tálba öntjük és alaposan összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. A szószhoz az összes hozzávalót egy tálba öntjük és alaposan összekeverjük. Félretesszük, amíg meg nem sül a csirke. A csirkeszárnyakhoz a szárnyakat három részre szedjük, a szárnyvéget levágjuk és eltesszük, a szárnyat ezután a csont mentén kettévágjuk. A feldarabolt szárnyakat egy tálba tesszük, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk. Megszórjuk a liszttel, és átforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a húst. Az olajat felhevítjük, és 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük a szárnyakat. Ha kész, papírtörlőre szedjük, majd 1-2 perc után, még melegen összekeverjük az előzőleg elkészített szósszal. Tálaláshoz a zellert vékony szálakra feldaraboljuk, a sajtszószt tálakba öntjük, és a csirkével együtt tálaljuk.