Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Buffalo csirkeszárnyak

Egy-egy étellel hirtelen könnyen egy másik országban találhatjuk magunkat. Így “juhatunk” el pillanatok alatt Amerikába is, ahol igencsak nagy népszerűségnek örvend a buffalo csirkeszárnyak. Persze ma már világszerte ismerik és szeretik. És az elkészítéséhez sem kell különösebb szakácstudomány.

Hozzávalók:

A kéksajtos mártogatóshoz:

  • 120 g kéksajt (lereszelve, vagy összetörve)
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 citromból nyert citromlé
  • 4 ek majonéz
  • bors ízlés szerint

A szószhoz:

  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 4 ek chiliszósz (legjobb a Frank’s hot sauce)
  • 2 ek barbecue szósz

A csirkeszárnyakhoz:

  • 10 db csirkeszárny
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál finomliszt

A tálaláshoz:

  • 4 közepes szár halványító zeller
  • Sütőzsiradék
  • A csirkeszárnyakhoz
  • 7 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

A kéksajtos mártogatóshoz az összes hozzávalót egy tálba öntjük és alaposan összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. A szószhoz az összes hozzávalót egy tálba öntjük és alaposan összekeverjük. Félretesszük, amíg meg nem sül a csirke. A csirkeszárnyakhoz a szárnyakat három részre szedjük, a szárnyvéget levágjuk és eltesszük, a szárnyat ezután a csont mentén kettévágjuk. A feldarabolt szárnyakat egy tálba tesszük, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összeforgatjuk. Megszórjuk a liszttel, és átforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a húst. Az olajat felhevítjük, és 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük a szárnyakat. Ha kész, papírtörlőre szedjük, majd 1-2 perc után, még melegen összekeverjük az előzőleg elkészített szósszal. Tálaláshoz a zellert vékony szálakra feldaraboljuk, a sajtszószt tálakba öntjük, és a csirkével együtt tálaljuk.