Egyre népszerűbbek az olyan egytálételek, amihez fogunk egy lábast, és nagyjából mindent csak bele kell dobálni, és fél óra alatt elkészül. Csak szét kell nézni, mi van a hűtőben, a fagyasztóban, a kamrában, így született meg a brokkolis-virslis rizs is.

Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 1 fej kis brokkoli
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 szál zöldhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 pár virsli
- 1 leveskocka
- gyömbér
- só
- bors
Elkészítés:
A hosszú szemű rizst többször átmossuk. Egy wokban vagy serpenyőben olajat hevítünk, és beletesszük a rizst, majd addig kevergetjük, amíg átlátszóvá válik. Dupla mennyiségű vízzel felöntjük, és kis lángon, időnként megkevergetve puhára pároljuk. Közben egy másik edényben olajat hevítünk, belerakjuk az aprított hagymát, megdinszteljük, majd hozzátesszük a fokhagymát is, és besűrítjük. Amikor kezd színesedni, hozzáadjuk a megmosott, darabolt brokkolit. Felöntjük négy deci vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, sózzuk és borsozzuk, gyömbérrel ízesítjük, 10-15 percig főzzük. Amikor már majdnem puha, akkor adjuk hozzá a felkarikázott virslit. Ha elfőtt a leve, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a párolt rizst.