Zöldségekből meglehetősen ritkán készül pékáru, de a brokkoli tökéletes alapanyag egy kenyér elkészítéséhez, még ha a megszokott textúrától el is tér. Tökéletes szendvicshez, de csak egy kis puha vajjal megkenve is isteni.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tk só
- 1 tk szódabikarbóna
- 1,5 dl natúr joghurt
- 0,2-0,5 dl víz
- 1 közepes brokkoli rózsáira szedve
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat kimérjük és egy tálba összekeverjük. Ennek közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük bele a vízzel elkevert joghurtot, majd kézzel vagy gép segítségével összedolgozzuk. A brokkolit félig megfőzzük enyhén sós vízben, majd robotgép segítségével pépesítjük és a tésztához adjuk, együtt is jól átdolgozzuk. Takarjuk le, és hagyjuk fél órát pihenni. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tésztát tegyük egy sütőpapírral bélelt formába (ez lehet tetszés szerint bármilyen), és toljuk a sütőbe, körülbelül 30-40 perc alatt, amíg szép piros lesz a teteje, sütjük.