Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Brokkolis kenyér

Zöldségekből meglehetősen ritkán készül pékáru, de a brokkoli tökéletes alapanyag egy kenyér elkészítéséhez, még ha a megszokott textúrától el is tér. Tökéletes szendvicshez, de csak egy kis puha vajjal megkenve is isteni.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 0,2-0,5 dl víz
  • 1 közepes brokkoli rózsáira szedve

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat kimérjük és egy tálba összekeverjük. Ennek közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük bele a vízzel elkevert joghurtot, majd kézzel vagy gép segítségével összedolgozzuk. A brokkolit félig megfőzzük enyhén sós vízben, majd robotgép segítségével pépesítjük és a tésztához adjuk, együtt is jól átdolgozzuk. Takarjuk le, és hagyjuk fél órát pihenni. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tésztát tegyük egy sütőpapírral bélelt formába (ez lehet tetszés szerint bármilyen), és toljuk a sütőbe, körülbelül 30-40 perc alatt, amíg szép piros lesz a teteje, sütjük.