Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Bazsalikomos vöröslencse „pogácsa”

Hozzávalók:

25 dkg vöröslencse
egy fél közepes cukkini
1 tojás
1 hagyma és 2 gerezd fokhagyma
2 tk pirospaprika
1 tk római kömény
1/2 tk koriandermag
1/2 tk görögszénamag
1,5 ek olivaolaj
4 ek zsemlemorzsa+még valamennyi a beleforgatáshoz
1 csokor friss bazsalikom
só, bors

Elkészítés:

A lencsét kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben fedő alatt puhára főzzük. Akkor van kész, ha az összes vizet felszívta, de azért ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. Amíg fő, lereszeljük a cukkinit, összeturmixoljuk a meghámozott hagymát és fokhagymát. Mozsárban összetörtjük a fűszereket.
Amikor megfőtt a lencse, összekeverjük a lereszelt, és picit kinyomkodott cukkinivel, aztán mehet bele az összeturmixolt fokhagyma-hagyma, a fűszerek, az olívaolaj és az elkevert tojás is. Annyi zsemlemorzsát teszünk bele, hogy éppen összeálljon formázhatóra, de még lágy maradjon. Félretesszük egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, addig a masszából lapos pogácsákat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, elhelyezzük a pogácsákat rajta, és 20-25 perc alatt készre sütjük.