A túrós süteményeket nem lehet megunni. A barackos túrókrémes kocka habkönnyű, elkészítése egyszerű, mert alig tartalmaz tésztát.

Hozzávalók:
A piskótához:
- 3 tojás
- 3 ek liszt
- 3 ek kristálycukor
- 0,5 csomag instant narancshéj
A krémhez és a tetejére:
- 25 dkg túró
- 2 ek vaníliás porcukor
- 1 tk vanília aroma
- 1 narancs héja
- 15 dkg asztal sárgabarack
- 2,5 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 1 csomag expressz zselatin fix
- 1 csomag expressz tortazselé
- 3 dl sárgabaracklé vagy szirup
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd a lisztet a tojássárgájával felváltva körkörösen belekeverjük a habba, végül óvatosan hozzákeverjük a narancshéjat. Egy kemény sima tésztát kapunk, amit sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe elkenünk. 180 fokon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A túrót villával összetörjük, és hozzákeverjük a cukrot, és a vanília aromát, a narancs héját. A barackbefőtt egy részét összevágjuk apróra és azt is belekeverjük a túróba. A krémsajtot a hűtőből már előre kivesszük, hogy szobahőmérsékletű legyen, és hozzákeverjük a túróhoz. A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk és ezt is a túróhoz keverjük. Majd az apróra vágott asztal barackot is hozzáadjuk. A piskótára rákenjük a túrókrémet, és egyenletesen elsimítjuk, majd a sütit egy órára a hűtőbe tesszük. A zselatint a felmelegített baracksziruphoz keverjük, majd ha langyosra hűlt, és ráöntjük a süti tetejére. A tepsibe összehajtott alufóliát teszünk, és a süteményt körbe kibéleljük vele, így nem folyik el a zselatin.