Gyümölcsös, natúr, pudingos – ez mind jellemző a muffinra. Ebben az isteni süteményben is remek, ha nem a legjobb párosítás a csokoládé és a banán. Ráadásul még az is ismeretes, hogy ez az a tészta, amit tilos túlságosan egyenletesen kidolgozni. Szóval, a világ legegyszerűbb és legcsokisabb édességét mutatjuk be!

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 mk fahéj
- 3 tk kakaópor (nem instant)
- 1 tojás
- 17,5 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 pohár kefir
- 3 érett banán
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a kakaóporral. A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a kefirt, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket, végül hozzáadjuk az előzőleg villával péppé tört banánt és összetört vagy lereszelt csokit. A tésztát a papírkapszlival bélelt muffinformákba kanalazzuk, és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.