Egy egyszerű banános süteményt is fel lehet úgy turbózni egy kis gyümölccsel, hogy a végeredmény fenomenális, mutatós legyen, ami akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét. Ráadásul tényleg pofon egyszerű az elkészítése. Tartalmas „kenyér”, édes formába öntve.

Hozzávalók:
- 12 dkg finomliszt
- 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 0,5 kávéskanál só
- 0,5 kávéskanál fahéj
- 3 közepes banán
- 2 tojás
- 20 dkg barna cukor
- 1,5 kávéskanál vanília kivonat
- 1 dl napraforgó olaj
- 20 dkg krémsajt
- 1 dl görög joghurt
- 10 dkg porcukor
- 1 fél citromból nyert citromlé
- a tálaláshoz erdei gyümölcsök
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítjük a sütőpapírral kibélelt vagy szilikon kenyérsütő formát. Egy nagy edénybe tesszük a száraz hozzávalókat, a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat és jól összedolgozzuk. Egy villával vagy egy késes betétű robotgéppel a banánt pépesítjük és egy edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vanília kivonatot. Ha jól elkevertük, akkor fokozatosan hozzáadjuk az olajat is. A száraz és a nedves hozzávalókat egy fakanál segítségével óvatosan összekeverjük, amíg homogén állagú nem lesz. Vigyázzunk, ne keverjük túl, mert akkor a kenyér nehéz lesz. Az így kapott tésztát a kenyérsütő formába öntjük és a sütőbe toljuk 40-50 percre. Sütőtől függően fél óra után érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy kellően átsült-e. Ha megsült, félretesszük hűlni, közben elkészítjük a krémet a görög joghurt, a krémsajt, a citromlé és a porcukor keverékéből. Érdemes óvatosan bánni a cukorral, fokozatosan adagolni, hogy a szánk íze szerint alakíthassuk. Ha a kenyér kihűlt, akkor bőségesen megkenjük a tetejét a krémmel, elhelyezzük dúsan rajta a gyümölcsöket, és már tálalhatjuk is.