Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Banánkenyér görög joghurtos krémmel erdei gyümölcsökkel

Egy egyszerű banános süteményt is fel lehet úgy turbózni egy kis gyümölccsel, hogy a végeredmény fenomenális, mutatós legyen, ami akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét. Ráadásul tényleg pofon egyszerű az elkészítése. Tartalmas „kenyér”, édes formába öntve.

Hozzávalók:

  • 12 dkg finomliszt
  • 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 0,5 kávéskanál só
  • 0,5 kávéskanál fahéj
  • 3 közepes banán
  • 2 tojás
  • 20 dkg barna cukor
  • 1,5 kávéskanál vanília kivonat
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 20 dkg krémsajt
  • 1 dl görög joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 fél citromból nyert citromlé
  • a tálaláshoz erdei gyümölcsök

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítjük a sütőpapírral kibélelt vagy szilikon kenyérsütő formát. Egy nagy edénybe tesszük a száraz hozzávalókat, a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat és jól összedolgozzuk. Egy villával vagy egy késes betétű robotgéppel a banánt pépesítjük és egy edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vanília kivonatot. Ha jól elkevertük, akkor fokozatosan hozzáadjuk az olajat is. A száraz és a nedves hozzávalókat egy fakanál segítségével óvatosan összekeverjük, amíg homogén állagú nem lesz. Vigyázzunk, ne keverjük túl, mert akkor a kenyér nehéz lesz. Az így kapott tésztát a kenyérsütő formába öntjük és a sütőbe toljuk 40-50 percre. Sütőtől függően fél óra után érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy kellően átsült-e. Ha megsült, félretesszük hűlni, közben elkészítjük a krémet a görög joghurt, a krémsajt, a citromlé és a porcukor keverékéből. Érdemes óvatosan bánni a cukorral, fokozatosan adagolni, hogy a szánk íze szerint alakíthassuk. Ha a kenyér kihűlt, akkor bőségesen megkenjük a tetejét a krémmel, elhelyezzük dúsan rajta a gyümölcsöket, és már tálalhatjuk is.