Ez a remek, gyors finomság tökéletes előétel gyanánt. Olyannyira, hogy akár a karácsonyi menübe is beleilleszthető. Isteni vendégváró, ami garantáltan meghozza az étvágyat a további fogásokhoz.

Hozzávalók:
- 12 darab lilafüge
- 12 szelet baconszalonna
- 10 dkg kecskesajt
Elkészítés:
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra. A fügéket mossuk meg, vágjuk félbe, és tegyünk rá egy-egy kis darab kecskesajtot. Tekerjük egyenként 1-1 szelet baconbe, fogpiszkálóval átszúrva rögzítsük, és tegyük a tepsibe. Ezt követően nagyjából húsz percig sütjük. Ha a fügék gyönyörű rózsaszínűre sülnek, akkor a kisült lével egy kicsit meg is locsolhatjuk az egészet. Szervírozhatjuk zöld salátával, de akár önmagában is nagyon finom csemege.