Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Baconbe tekert csirkemell spenóttal töltve

Hozzávalók:

4 egész csirkemell
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
0,5 kg friss spenót
12 dkg feta sajt
6 dkg olvasztott vaj
kevés só
bors ízlés szerint
25 dkg szeletelt bacon

Elkészítés:

A csirkemelleket felszeleteljük, és vékonyra kiklopfoljuk. Sóval és borssal ízesítjük. Egy serpenyőben olajon pár percig pirítjuk a fokhagymát, belekeverjük a spenótot és egy kis ideig főzzük, közben jó alaposan megkevergetjük. Levesszük a tűzről, és ebbe a spenótos masszába belekeverjük a feta sajtot.
A csirkemelleken eloszlatjuk a spenótos-fetás keveréket. Feltekerjük, körbetekerjük a szeletelt szalonnával, és fogpiszkálóval rögzítjük őket, nehogy szétnyíljanak. Egy hőálló sütőtálba tesszük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Tegyük a tekercseket hőálló sütőtálba és csorgassunk rájuk olvasztott vajat. 30 percig sütjük fóliával letakarva, majd 15 percig anélkül. Szeletelve tálaljuk.