Hozzávalók:
4 egész csirkemell
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
0,5 kg friss spenót
12 dkg feta sajt
6 dkg olvasztott vaj
kevés só
bors ízlés szerint
25 dkg szeletelt bacon
Elkészítés:
A csirkemelleket felszeleteljük, és vékonyra kiklopfoljuk. Sóval és borssal ízesítjük. Egy serpenyőben olajon pár percig pirítjuk a fokhagymát, belekeverjük a spenótot és egy kis ideig főzzük, közben jó alaposan megkevergetjük. Levesszük a tűzről, és ebbe a spenótos masszába belekeverjük a feta sajtot.
A csirkemelleken eloszlatjuk a spenótos-fetás keveréket. Feltekerjük, körbetekerjük a szeletelt szalonnával, és fogpiszkálóval rögzítjük őket, nehogy szétnyíljanak. Egy hőálló sütőtálba tesszük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Tegyük a tekercseket hőálló sütőtálba és csorgassunk rájuk olvasztott vajat. 30 percig sütjük fóliával letakarva, majd 15 percig anélkül. Szeletelve tálaljuk.