Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ázsiai tofu zöldséggel

Sokan azt mondják a tofura, hogy íztelen. Valóban semleges az íze, de vannak olyan fortélyok, ami által kihozhatjuk a maximumot belőle. Például ázsiai ízesítésben, jó sok zöldséggel…

Hozzávalók:

  • 40 dkg tofu (lehet füstölt is)
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 nagy piros húsú paprika
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 2 dl zöldség aplé (leves kockából)
  • 1-2 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A szójaszósszal elkeverünk 1 1/2 evőkanál keményítőt, majd félretesszük. Lecsepegtetjük a tofut, szárazra törölgetjük, kedvünk szerint kockázzuk, csíkozzuk, daraboljuk. A gombát megmossuk, megtisztítjuk és felszeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A maradék keményítőben megforgatjuk a tofut. Mérsékelt lángon felforrósítjuk az olajat, és a tofut mindkét oldalát 10-12 perc alatt megsütjük benne. A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, és ferdén 5 cm hosszú darabokra vágjuk. A paprikát megmossuk, megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk. Kivesszük a serpenyőből a tofut, beletesszük a gombát, meg a fokhagymát, és keverés közben 2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a babot, paprikát és az alaplevet (levest), majd felforraljuk. Csökkentjük a lángot, lefedjük a serpenyőt, és a zöldségeket kb. 7 percig főzzük. Ezután ismét magasabbra állítjuk a hőfokot, hozzákeverjük a félretett szószos keményítőt, és 2 percig főzzük. Végül a tofut is hozzáadjuk a zöldségekhez, és még kb. 2 percig főzzük az egészet, ha elkészült, azonnal tálaljuk.