Sokan azt mondják a tofura, hogy íztelen. Valóban semleges az íze, de vannak olyan fortélyok, ami által kihozhatjuk a maximumot belőle. Például ázsiai ízesítésben, jó sok zöldséggel…

Hozzávalók:
- 40 dkg tofu (lehet füstölt is)
- 30 dkg csiperkegomba
- 30 dkg zöldbab
- 1 nagy piros húsú paprika
- 10 dkg étkezési keményítő
- 2 dl zöldség aplé (leves kockából)
- 1-2 evőkanál szójaszósz
- 4 evőkanál olaj
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A szójaszósszal elkeverünk 1 1/2 evőkanál keményítőt, majd félretesszük. Lecsepegtetjük a tofut, szárazra törölgetjük, kedvünk szerint kockázzuk, csíkozzuk, daraboljuk. A gombát megmossuk, megtisztítjuk és felszeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A maradék keményítőben megforgatjuk a tofut. Mérsékelt lángon felforrósítjuk az olajat, és a tofut mindkét oldalát 10-12 perc alatt megsütjük benne. A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, és ferdén 5 cm hosszú darabokra vágjuk. A paprikát megmossuk, megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk. Kivesszük a serpenyőből a tofut, beletesszük a gombát, meg a fokhagymát, és keverés közben 2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a babot, paprikát és az alaplevet (levest), majd felforraljuk. Csökkentjük a lángot, lefedjük a serpenyőt, és a zöldségeket kb. 7 percig főzzük. Ezután ismét magasabbra állítjuk a hőfokot, hozzákeverjük a félretett szószos keményítőt, és 2 percig főzzük. Végül a tofut is hozzáadjuk a zöldségekhez, és még kb. 2 percig főzzük az egészet, ha elkészült, azonnal tálaljuk.