Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Avokádós sárgadinnyeleves pármai sonkával

Nyáron nincs jobb, mint egy isteni gyümölcsleves, ha egy könnyű ételre vágyunk. Ilyenkor a kínálat nagyon bőséges, ki kell használni ezt az időszakot. Remek páros például a sárgadinnye és az avokádó, ami hidegen, langyosan is kiváló és laktatós étel.

Hozzávalók:

  • 1,2 kg érett sárgadinnye
  • 50 ml fehérbor
  • 50 ml portói bor
  • 10-12 citromfű levél
  • 1 tk cukor
  • 1 ek olivaolaj
  • 4 szelet pármai sonka (vagy bármely más, nyersen füstölt, száraz sonka)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 db avokádó

Elkészítés:

Az érett sárgadinnyét félbevágjuk, kimagozzuk és a húsát egy kanállal kikanalazzuk a héjából, majd kisebb darabokra szeljük. A dinnyedarabokat, a fehérbort és 5 darab citromfű levélkét turmixgépben pépesre mixelünk, sózzuk, borsózzuk. Egy szitán átszűrjük a keveréket, majd cukorral ízesítjük és a hűtőbe tesszük. Miközben a leves megfelelő hőmérsékletű lesz a hűtőben, elkészítjük a pármai sonkát. A sonkákat egy serpenyőben kevés olívaolajon ropogósra sütjük. Konyhapapírral leitatjuk róla a felesleges olajat, majd kisebb darabkákra tördeljük. Vágjuk fel az avokádót, hámozzuk meg, távolítsuk el a magját és szeljük vékony szeletekre. A hideg levest merjük tányérokba, díszítsük az avokádószeletekkel, a maradék citromfűlevelekkel és a pármai sonkadarabokkal.