Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Anikó szelet

Bár első ránézésre nagyon bonyolultak tűnik az Anikó szelet, pedig az egyik legegyszerűbb desszert. De vajon a kis kráterek hogy alakulnak ki benne? Mutatjuk!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 17 dkg kristálycukor
  • 1 dl víz
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor

A krémhez:

  • 2 csomag vanília ízű főzőpudingpor
  • 8 dl tej
  • 9 ek kristálycukor

A tetejére:

  • 3 dl habtejszín

A szóráshoz:

  • Cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A tésztájához a kézi mixerrel az egész tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is. A tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A krémhez a pudingot a csomagoláson található utasítás szerint 8 dl tejjel és 9 ek cukorral megfőzzük. A tésztamasszának több, mint a felét beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztamasszába belekeverjük a kakaóport és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztamasszára. A még meleg pudingot pedig a nyers tésztamasszára egyenletesen ráöntjük (simítjuk), és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A felvert, kemény tejszínhabot a megsült és a már kihűlt sütemény tetejére egyenletesen rákenjük, azt pedig megszórjuk kakaóporral. Tálalás előtt felvágjuk egyforma szeletekre.