Bár első ránézésre nagyon bonyolultak tűnik az Anikó szelet, pedig az egyik legegyszerűbb desszert. De vajon a kis kráterek hogy alakulnak ki benne? Mutatjuk!

Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 tojás
- 17 dkg kristálycukor
- 1 dl víz
- 1 dl étolaj
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
A krémhez:
- 2 csomag vanília ízű főzőpudingpor
- 8 dl tej
- 9 ek kristálycukor
A tetejére:
- 3 dl habtejszín
A szóráshoz:
- Cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A tésztájához a kézi mixerrel az egész tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is. A tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A krémhez a pudingot a csomagoláson található utasítás szerint 8 dl tejjel és 9 ek cukorral megfőzzük. A tésztamasszának több, mint a felét beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék tésztamasszába belekeverjük a kakaóport és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztamasszára. A még meleg pudingot pedig a nyers tésztamasszára egyenletesen ráöntjük (simítjuk), és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A felvert, kemény tejszínhabot a megsült és a már kihűlt sütemény tetejére egyenletesen rákenjük, azt pedig megszórjuk kakaóporral. Tálalás előtt felvágjuk egyforma szeletekre.