Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ananászos-karamell pudingos párnácskák

Minden háziasszonynak ismerős, amikor a család felkiált: „édességet ennének”. Elég egy kis leveles tészta, némi gyümölcs, és a kérés pillanatok alatt teljesíthető. Az ananászos-karamell pudingos párnácskák éppen ilyen, ami akár másnap uzsonnára is becsomagolható az iskolába a gyermeknek.

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 1 cs karamell ízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 tojás a párnácskák kenéséhez

Elkészítés:

A pudingot a szokásos módon elkészítjük a tejből és a cukorból. A leveles tésztát kinyújtjuk, egyforma kisebb téglalapokra vágjuk, melyeknek az egyik felét késsel egy-két helyen bevagdossuk (de nem muszáj), a másik felére halmozzuk a pudingot, annak a tetejére az ananász darabkát. Befedjük be a tészta másik felével, villával lenyomkodjuk a tészta széleit. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis batyukat, lekenjük felvert tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. negyed óra alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor alaposan megszórjuk porcukorral.