Minden háziasszonynak ismerős, amikor a család felkiált: „édességet ennének”. Elég egy kis leveles tészta, némi gyümölcs, és a kérés pillanatok alatt teljesíthető. Az ananászos-karamell pudingos párnácskák éppen ilyen, ami akár másnap uzsonnára is becsomagolható az iskolába a gyermeknek.

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 1 doboz ananászkonzerv
- 1 cs karamell ízű pudingpor
- 2,5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 tojás a párnácskák kenéséhez
Elkészítés:
A pudingot a szokásos módon elkészítjük a tejből és a cukorból. A leveles tésztát kinyújtjuk, egyforma kisebb téglalapokra vágjuk, melyeknek az egyik felét késsel egy-két helyen bevagdossuk (de nem muszáj), a másik felére halmozzuk a pudingot, annak a tetejére az ananász darabkát. Befedjük be a tészta másik felével, villával lenyomkodjuk a tészta széleit. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis batyukat, lekenjük felvert tojással, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb. negyed óra alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor alaposan megszórjuk porcukorral.