Sokaknak a hawaii pizza jut eszébe az ananász és a csirke párosáról.Viszont ez a két alapanyag tökéletes egy isteni ragu két fő alapanyagaként is. Igazi ízkavalkád, ami pillanatok alatt elkészül, és rizzsel kiegészítve még laktatós is.

Hozzávalók:
A raguhoz:
- 30 dkg csirkemell filé
- só ízlés szerint
- 3 ek olívaolaj
- 1 csipet bors
- 1 csipet bazsalikom
- 20 dkg darabolt ananászkonzerv
- 1 dl ananászlé
- 1 evőkanál étkezési keményítő (szűken mérve)
A rizshez:
- 1 dkg margarin
- 1 bögre rizs (2 dl-es)
- só ízlés szerint
- 3.75 dl forró víz
- 2 dkg mazsola
Elkészítés:
A csirkemellet tetszőleges nagyságúra aprítjuk, és kevéske sóval elkeverjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, majd beletesszük az aprított csirkemellet. Átpirítjuk. Rátesszük a fűszereket, és hozzáadjuk a darabolt ananászt. Ezután felöntjük az ananászlével, és fedő alatt forraljuk 3-4 percig. Ezután meghintjük étkezési keményítővel, és besűrítjük. A rizshez a margarint felolvasztjuk, beletesszük a rizst, a sót, és gyenge tűzön üvegesre hevítjük. Ezután felengedjük a forró vízzel, és 4-5 percig gyenge tűzön forraljuk, majd a tűzről levéve, fedő alatt hagyjuk a rizst dagadni. Az elkészült rizs mellé szedjük az ananászos ragut, és petrezselyemzölddel megszórva, melegen kínáljuk.