Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ananászos csirkemell rizzsel

Sokaknak a hawaii pizza jut eszébe az ananász és a csirke párosáról.Viszont ez a két alapanyag tökéletes egy isteni ragu két fő alapanyagaként is. Igazi ízkavalkád, ami pillanatok alatt elkészül, és rizzsel kiegészítve még laktatós is.

Hozzávalók:

A raguhoz:

  • 30 dkg csirkemell filé
  • só ízlés szerint
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet bazsalikom
  • 20 dkg darabolt ananászkonzerv
  • 1 dl ananászlé
  • 1 evőkanál étkezési keményítő (szűken mérve)

A rizshez:

  • 1 dkg margarin
  • 1 bögre rizs (2 dl-es)
  • só ízlés szerint
  • 3.75 dl forró víz
  • 2 dkg mazsola

Elkészítés:

A csirkemellet tetszőleges nagyságúra aprítjuk, és kevéske sóval elkeverjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, majd beletesszük az aprított csirkemellet. Átpirítjuk. Rátesszük a fűszereket, és hozzáadjuk a darabolt ananászt. Ezután felöntjük az ananászlével, és fedő alatt forraljuk 3-4 percig. Ezután meghintjük étkezési keményítővel, és besűrítjük. A rizshez a margarint felolvasztjuk, beletesszük a rizst, a sót, és gyenge tűzön üvegesre hevítjük. Ezután felengedjük a forró vízzel, és 4-5 percig gyenge tűzön forraljuk, majd a tűzről levéve, fedő alatt hagyjuk a rizst dagadni. Az elkészült rizs mellé szedjük az ananászos ragut, és petrezselyemzölddel megszórva, melegen kínáljuk.