Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Almával sült csirkemell párolt káposztával

Egy csirke ételt is simán beiktathatunk a karácsonyi menübe. Egy kis gyümölccsel „megbolondítva” ünnepi ízeket, hangulatot adunk neki.

Hozzávalók:

  • 4 nagy csirkemell filé
  • 2 alma
  • só, bors

A káposztához:

  • 1 nagy fej káposzta
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 1 ek cukor
  • só ízlés szerint
  • 1 tk fekete bors

Elkészítés:

A húsokat jól megsózzuk, majd teszünk rá egy kis borsot. Majd kevés olajjal megkenjük, de vigyázzunk, hogy ne mossuk le vele a fűszereket, majd tepsibe tesszük, rászeleteljük a megpucolt almákat, és készre sütjük. Összekeverjük a lisztet a tojással és a sóval. Annyi vizet engedünk rá, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Forró, sós vízbe beleszaggatjuk a tésztát, és megfőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük. A káposztát legyaluljuk, besózzuk, fél órát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Felhevítjük az olajat, és rádobjuk a káposztát. Folyamatosan kevergetve barnulásig pirítjuk. Ha minden kész, a csirkét a káposztával együtt tálaljuk.