Egy csirke ételt is simán beiktathatunk a karácsonyi menübe. Egy kis gyümölccsel „megbolondítva” ünnepi ízeket, hangulatot adunk neki.
Hozzávalók:
- 4 nagy csirkemell filé
- 2 alma
- só, bors
A káposztához:
- 1 nagy fej káposzta
- 2 dl napraforgó olaj
- 1 ek cukor
- só ízlés szerint
- 1 tk fekete bors
Elkészítés:
A húsokat jól megsózzuk, majd teszünk rá egy kis borsot. Majd kevés olajjal megkenjük, de vigyázzunk, hogy ne mossuk le vele a fűszereket, majd tepsibe tesszük, rászeleteljük a megpucolt almákat, és készre sütjük. Összekeverjük a lisztet a tojással és a sóval. Annyi vizet engedünk rá, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Forró, sós vízbe beleszaggatjuk a tésztát, és megfőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük. A káposztát legyaluljuk, besózzuk, fél órát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Felhevítjük az olajat, és rádobjuk a káposztát. Folyamatosan kevergetve barnulásig pirítjuk. Ha minden kész, a csirkét a káposztával együtt tálaljuk.