Ezzel az almás táskával kicsit vissza tudunk kalandozni a múltba. Néhány pékségben még megtalálható, de már otthon is csak kevesen készítik. Talán most egy kis kedvet csinálunk hozzá, hogy újra bekerüljön a mindennapokba. Uzsonnára a gyerekeknek tökéletes péksütemény.

Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 dkg cukor
- 1 kg alma
- ½ kg leveles tészta
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Hozzávalók:
Az almát megpucoljuk, lereszeljük és megszórjuk a cukorral, majd állni hagyjuk. Közben kinyújtjuk a leveles tésztát, 8 részre osztjuk, majd az egyik felüket, néhány helyen bevagdossuk. Az almát kicsavarjuk, és lassan párolni kezdjük. A levét elkeverjük a vaníliás pudinggal. Amikor az alma megpárolódott, megszórjuk kevés őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd ráöntjük az almalével elkevert pudingport. Sűrűre főzzük, majd kicsit kihűtjük. A tésztára kupacokat teszünk, a tészta széleit megkenjük tojással és összehajtjuk. A széleket jól lenyomkodjuk. Kívülről is megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben, pirosra sütjük.