Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Almás táska

Ezzel az almás táskával kicsit vissza tudunk kalandozni a múltba. Néhány pékségben még megtalálható, de már otthon is csak kevesen készítik. Talán most egy kis kedvet csinálunk hozzá, hogy újra bekerüljön a mindennapokba. Uzsonnára a gyerekeknek tökéletes péksütemény.

Hozzávalók:

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg cukor
  • 1 kg alma
  • ½ kg leveles tészta
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Hozzávalók:

Az almát megpucoljuk, lereszeljük és megszórjuk a cukorral, majd állni hagyjuk. Közben kinyújtjuk a leveles tésztát, 8 részre osztjuk, majd az egyik felüket, néhány helyen bevagdossuk. Az almát kicsavarjuk, és lassan párolni kezdjük. A levét elkeverjük a vaníliás pudinggal. Amikor az alma megpárolódott, megszórjuk kevés őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd ráöntjük az almalével elkevert pudingport. Sűrűre főzzük, majd kicsit kihűtjük. A tésztára kupacokat teszünk, a tészta széleit megkenjük tojással és összehajtjuk. A széleket jól lenyomkodjuk. Kívülről is megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben, pirosra sütjük.