Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Almás-pudingos batyu

Ha túl bonyolultnak találjátok az almás pitét, akkor próbáljátok ki ezt az isteni almás-pudingos batyut.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 cs vaníliás puding
  • 4 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 2 alma
  • kevés fahéj

Elkészítés:

A pudingot megfőzzük a tejjel és a 4 evőkanálnyi cukorral, majd ízlés szerint belekeverünk egy kis fahéjat, és hagyjuk kihűlni. Az almákat megpucoljuk, és kis darabokra vágjuk.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a leveles tésztát, és nagyjából 7-8 cm-es négyzetekre vágjuk.
A lapokat a muffinforma mélyedéseibe rakjuk, és megtöltjük a pudinggal, majd megszórjuk az almadarabkákkal is.
A tészta tetejét összehajtjuk vagy összecsípjük, hogy a töltelék ne süljön ki. Mindegyiket megkenjük a felvert tojássárgájával, és addig sütjük, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz. Porcukrozva tálaljuk!