Az alma télen-nyáron kapható, így minden évszakban isteni sütemény alapanyag. Ha a pitére gondolunk, egészen biztos nem ez a hamis almás desszert jut eszünkbe, ugyanis itt a megszokottól igencsak eltér a felhasználása. De így is finom, így is mutatós, csak sokkal egyszerűbb elkészíteni…

Hozzávalók:
A tésztához:
- 14 dkg jéghideg vaj
- 18 dkg liszt
- 2-3 evőkanál jéghideg víz
- 2 evőkanál cukor
- csipet só
A feltéthez:
- 3-4 nagy édes alma
- néhány ek barna cukor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A tésztát a legegyszerűbben aprítógépben tudjuk összeállítani, beledobjuk a felkockázott, jéghideg vajat, meg a többi hozzávalót, a víz kivételével. Összemorzsásítjuk a keveréket. Utána kanalanként mehet a víz, mindig egyet-egyet nyomunk rajta, nem kell folyamatosan járatni a gépet, nem baj, ha kis borsónyi darabokban van benne a vaj. Deszkára borítjuk, gombóccá gyúrjuk, és hagyjuk néhány percig pihegni. Szerintem a legjobb aztán kinyújtani, és így hűteni néhány órát. De ha nincs elég hely ehhez a hűtőben, akkor persze lehet cipóban is eltenni, és majd felhasználás előtt kinyújtani. Ezt én két órát hűtjük, utána megraktam felszeletelt, héjas zöld almával, megszórtam cukorral és fahéjjal, és mehetett is a nagyon forró sütőbe.