Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Almás pite másképp

Az alma télen-nyáron kapható, így minden évszakban isteni sütemény alapanyag. Ha a pitére gondolunk, egészen biztos nem ez a hamis almás desszert jut eszünkbe, ugyanis itt a megszokottól igencsak eltér a felhasználása. De így is finom, így is mutatós, csak sokkal egyszerűbb elkészíteni…

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 14 dkg jéghideg vaj
  • 18 dkg liszt
  • 2-3 evőkanál jéghideg víz
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só

A feltéthez:

  • 3-4 nagy édes alma
  • néhány ek barna cukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A tésztát a legegyszerűbben aprítógépben tudjuk összeállítani, beledobjuk a felkockázott, jéghideg vajat, meg a többi hozzávalót, a víz kivételével. Összemorzsásítjuk a keveréket. Utána kanalanként mehet a víz, mindig egyet-egyet nyomunk rajta, nem kell folyamatosan járatni a gépet, nem baj, ha kis borsónyi darabokban van benne a vaj. Deszkára borítjuk, gombóccá gyúrjuk, és hagyjuk néhány percig pihegni. Szerintem a legjobb aztán kinyújtani, és így hűteni néhány órát. De ha nincs elég hely ehhez a hűtőben, akkor persze lehet cipóban is eltenni, és majd felhasználás előtt kinyújtani. Ezt én két órát hűtjük, utána megraktam felszeletelt, héjas zöld almával, megszórtam cukorral és fahéjjal, és mehetett is a nagyon forró sütőbe.