A palacsintatésztába számos gyümölcsöt keverhetünk. Most almát tettünk bele, isteni tartalmas, ráadásul gyors sütemény.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csapott ek cukor
- 1 csipet só
- 1 bögre finomliszt
- 2,5 dl tej
- 2 nagy reszelt alma
- 1 ek napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem szükséges). Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük. Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk. Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is világos barnára sütjük. Porcukorral megszórva vagy almakompóttal tálaljuk!