Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Almapalacsinta

A palacsintatésztába számos gyümölcsöt keverhetünk. Most almát tettünk bele, isteni tartalmas, ráadásul gyors sütemény.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csapott ek cukor
  • 1 csipet só
  • 1 bögre finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 nagy reszelt alma
  • 1 ek napraforgó olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem szükséges). Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük. Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk. Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is világos barnára sütjük. Porcukorral megszórva vagy almakompóttal tálaljuk!