Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A crème brûlée sajttorta

Hogyan lehet két igen népszerű desszertet összekombinálni? Pofon egyszerűen: csak egy kis fantázia kell hozzá. A crème brûlée és a sajttorta remek párost alkot, ami által egy igazán mennyei süteményt kapunk. Mindkettő egyszerű, de feledhetetlen páros.

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 15 dkg darált keksz
  • 8 dkg vaj

A krémhez:

  • 45 dkg krémsajt
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 0,6 dl tejszín
  • 2 darab tojás
  • 1 darab tojássárgája
  • 2 tk vaníla kivonat
  • 1 csipet só

A tetejére:

  • 5 dkg cukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20×20 centis tespit/sütőtálat. Készítsük el az alapot: a vajat olvasszuk meg, öntsük a darált kekszre, keverjük vele össze, majd nyomkodjuk az előkészített tepsibe, oszlassuk el benne egyenletesen. Toljuk a sütőbe 8-10 percre, míg enyhén barna színe nem lesz. Hagyjuk hűlni. A sütőt vegyük lejjebb 150 fokra. Készítsük el a krémet: a krémsajtot keverjük habosra a kétféle cukorral. Adjuk hozzá a tejszínt, a tojásokat, tojássárgáját, a vaníliát és a sót, majd keverjük össze a krémet, míg egynemű lesz. Öntsük a krémet a tésztára, majd toljuk a sütőbe kb. 30-35 percre, akkor jó, amikor a közepe még picit remegős. Várjuk meg, míg teljesen kihűl, majd tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Vágjuk szeletekre. Minden szelet tetejére szórjunk cukrot, majd zsebsárkánnyal karamellizáljuk meg, vagy állítsuk a sütőt grillfokozatra, tegyük a sütit a sütőbe, kb. 5 perc alatt aranybarna lesz a cukor.