Hogyan lehet két igen népszerű desszertet összekombinálni? Pofon egyszerűen: csak egy kis fantázia kell hozzá. A crème brûlée és a sajttorta remek párost alkot, ami által egy igazán mennyei süteményt kapunk. Mindkettő egyszerű, de feledhetetlen páros.

Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 15 dkg darált keksz
- 8 dkg vaj
A krémhez:
- 45 dkg krémsajt
- 18 dkg cukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 0,6 dl tejszín
- 2 darab tojás
- 1 darab tojássárgája
- 2 tk vaníla kivonat
- 1 csipet só
A tetejére:
- 5 dkg cukor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20×20 centis tespit/sütőtálat. Készítsük el az alapot: a vajat olvasszuk meg, öntsük a darált kekszre, keverjük vele össze, majd nyomkodjuk az előkészített tepsibe, oszlassuk el benne egyenletesen. Toljuk a sütőbe 8-10 percre, míg enyhén barna színe nem lesz. Hagyjuk hűlni. A sütőt vegyük lejjebb 150 fokra. Készítsük el a krémet: a krémsajtot keverjük habosra a kétféle cukorral. Adjuk hozzá a tejszínt, a tojásokat, tojássárgáját, a vaníliát és a sót, majd keverjük össze a krémet, míg egynemű lesz. Öntsük a krémet a tésztára, majd toljuk a sütőbe kb. 30-35 percre, akkor jó, amikor a közepe még picit remegős. Várjuk meg, míg teljesen kihűl, majd tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Vágjuk szeletekre. Minden szelet tetejére szórjunk cukrot, majd zsebsárkánnyal karamellizáljuk meg, vagy állítsuk a sütőt grillfokozatra, tegyük a sütit a sütőbe, kb. 5 perc alatt aranybarna lesz a cukor.