Sihell Ferry és felesége rajong a grillételekért. Ehhez pedig nem volt másra szükség, csak egy jó „masinára”. Azótapedig ahogy idejük engedi, minden alkalmat kihasználnak egy kis sütögetésre,melyhez gyakran a barátok és kollégák is csatlakoznak. Ők pedig jó vendégszeretőlévén, mindig mindenkit örömmel, na és persze rengeteg finomsággal várnak.Lapunk is egy ilyen alkalommal csatlakozott az énekeshez és feleségéhez, aholFerry többek között mesélt a családról, és nem utolsó sorban az idei terveiről.

Az utóbbi időben gyakorta grilleztek. Milyen ételeket készítetek szívesen ilyenkor?

– Ha csak pár óránk van szabad, akkor is szívesebben töltjük a szabadban az időnket, mint a négy fal között. Ilyenkor kivonulunk a kertbe, és előkerül a grillsütő. Gyakran készítünk pácolt húsokból ételeket, igyekszünk minél változatosabb ízeket elővarázsolni. Természetesen mellé grillezett zöldségeket választunk mindig, hiszen a nagy melegben a szervezetnek is jobb, ha nem terheljük annyira meg a gyomrunkat. Mindent szeretünk, a piacon vagy az üzletekben fellelhető friss zöldségek bármelyike szóba jöhet. Arra törekszünk, hogy minél színesebb legyen az étel, és ma már csak a paprikának is rengeteg formája fellelhető. Egy szuper grillsütőt szereztünk be ehhez, én pedig mindig örömmel foglalatoskodom vele.

A kerti sütögetés összekapcsolódik a baráti összejövetelekkel?

– Amikor lemegyünk a vidéki házunkba, szinte minden alkalommal meg szoktuk a közösségi oldalunk osztani, hogy ott vagyunk. Persze ilyenkor mindig akad jelentkező, aki szeretne hozzánk csatlakozni, mi pedig szeretettel várunk mindenkit. Így általában gyakorta még tizenöt fő is össze szokott jönni nálunk. Mindig jut a vendégeknek is étel, hiszen Vikivel sosem két személyben gondolkodunk, még akkor sem, ha csak ketten vagyunk. Nem tudom elképzelni, hogy egy hentesnél vagy egy bevásárlóközpontban bármilyen alapanyagból is csak fél kilót vásároljunk.

Gyakori a vendég nálatok. Sosem teher ez számotokra?

– Vendégszerető emberek vagyunk. Még ha elfoglaltak is vagyunk, mindenkinek tudunk örülni. Emiatt pedig a teendőt félre tudjuk tenni. Mindig betoppan hozzánk valaki, és lehet, hogy azért mert központi szerepet töltünk be a baráti társaságban. Valószínűleg a zene, a tévéműsor és a stúdió is közre játszik ebben. Olyan komfortossá tettük az életünket, hogy az iroda is a lakásunkban van, illetve a találkozók nagy része is itt zajlik le. Habár nagyon szeretünk elmenni a kollégákkal egy-egy vacsorára is, különleges ételeket megkóstolni. Étellel és itallal kínáljuk mindig őket, és boldogan fogadjuk a barátainkat.

Nem titok, a forgatási napokon is mindig egy jó étellel várjátok a kollégákat és a vendégeket…

– A Dallamokon át hatodik éve működik. Többnyire visszatérő vendégeink vannak, ha nem is a barátaink, de közeli kapcsolatban kerültünk velük. Sőt a Viki főzőtudományát már mindenki ismeri, szeretik azt az ízt, amit képvisel. Én pedig büszkén invitálok mindenkit ahhoz az asztalhoz, amire a feleségem által készített finomságok kerülnek. Ezeken a napokon is mindig nagy főzőcskézést is rendezünk, hiszen az operatőrök, a kollégáink már előre várják, mikor milyen finomsággal lepjük meg őket. (nevet)

Akik ismernek benneteket, tudják, hogy Sihell Vanessza és Sihell Tomi is a családotokhoz tartozik. Ráadásul egy helyen éltek. A hétköznapjaitokban mennyire fontos, hogy közösen étkezzetek?

– A gyermekeink – had mondjam így, hiszen mindkettőjükre már így tekintek – felügyelet alatt vannak, hiszen rálátok az ablakukra a mi konyhánkból. (nevet) Ha otthon vagyunk, Viki mindig jelzi, ha kész van az ebéd vagy a vacsora. Mindkettőjüknek meg van a kis magán szférájuk, nagyon szeretik a kis lakásaikat, de fontos, hogy mindent megbeszéljünk. Nagyon jó kapcsolatban vagyunk, étkezés után még szívesen sziesztázunk közösen a nappalinkban.

Tomival együtt is dolgoztok…

– A Sihell Ferry Produkció mögött ő a technikus, és mindenben segít, amiben tud. Ha éppen arra van szükségem, hogy elvigyen valahova, szívesen tesz eleget a kérésemnek. Sőt! Mivel Tomi még nagyon fiatal, örömmel ad öltözködési tanácsokat is nekem. Őszintén megmondja, ha nem tetszik neki valami rajtam. Ha a cipőm nem megy a ruhámhoz, ő jelzi, hogy vegyek fel másikat. Sok mindenben segít, mindig mellettem van. Ha nem tudok, vagy nincs kedvem vezetni, elvisz a fodrászhoz az autójával, megvár, és rendkívül megkönnyíti a dolgomat. Igaz, ezt még sosem mondtam még neki szemtől szembe. (nevet)

Ma fontosak a közös étkezések a családod számára. Ez gyermekkorodban is így volt?

– Azért nem volt központi szerepe az étkezéseknek akkor, mert mi olyan gyerekek voltunk – és ezt egy dalomban meg is énekelem -, hogy ha nem kellett iskolába menni, mi reggel kilenckor kimentünk az utcára, és szálltunk, mint a kismadarak, futkostunk az esőben, át a pocsolyákon, és majd egyszer csak hazakeveredtünk. Nekünk nem kellett délben az asztalhoz ülni ebédelni. Amikor hazaértünk, édesanyám kirakta elénk az ételt, megettük gyorsan, és futottunk is tovább. De karácsonykor másképp volt, főleg azután, amikor megismerkedtem Vikivel. Ketten próbáltuk összefogni a családot, és ha úgy adódott, akár tízen is egy asztalhoz ültünk, és beszélgettünk, jókat ettünk és ittunk. Ez nagyon összehozta a családot.

Úgy tudom, hamarosan új lemezzel készültök a rajongóitoknak…

– Az utóbbi egy-két évben nagyon sikeresek voltak a lemezeink, mind arany- vagy platinalemezes albummá lett. Hennával is készült duett album, de önálló lemeze is jelent már meg. Arra gondoltunk, kiemelünk néhány dalt, ami nem kapott elegendő teret. Viki ötlete volt, hogy ezeket a dalokat szedjük össze egy csokorba, és egy lemez formájában, akár egy mellékletként is eljuttassuk a közönséghez. Felbuzdulva azon, hogy platinalemez lett a Kedvenc dalaink című album, ezért most szeptemberben egy újabb válogatás lemez, Kedvenc dalaink 2 címmel kerül kiadásra. Persze mint eddig mindig, most is készül majd rá újdonság. Ezáltal pedig újat is kap a közönség. Hennának és nekem is majdnem kész a dalunk, illetve gondolkodunk egy duettben, melyben Vanessza, Lini és Henna énekel, sőt én is csatlakozom hozzájuk, és együtt éneklünk el majd egy dalt. Remélem, hogy ez is rá tud kerülni majd a válogatás lemezünkre.

Nagyon sokan szeretnek benneteket. Mi a Sihell család titka?

– Többször mondtam már, hogy olyan jó lenne magam kívülről látni. Az utat, hogy mi hol tartunk. Milyen helyet foglalunk el ezen a színes nagy tömegdömpinggel egybekötött mulatós színpadon. Nem tudom. Amit én érzek, és ami rendkívül jól esik, hogy az ország bármelyik részére eljutunk, mindenhol szeretettel fogadnak minket. Nem tudom megmondani, mennyire vagyok népszerű, vagy ismert, de úgy érzem, hogy egyre többen megismernek minket.

Vélemény, hozzászólás?