Hozzávalók:

8 palacsinta

A töltelékhez:

40 dkg sült sütőtök

3 evőkanál méz

1 citrom 2 evőkanálnyi leve

A panírhoz:

tojás

liszt

30 dkg zsemlemorzsa

30 dkg darált dió

A tálaláshoz:

fahéj

porcukor

olaj

Elkészítés:

Szokásos módon elkészítjük a palacsintát.

A megsült sütőtököt villával összetörjük, hozzáadjuk a három evőkanál mézet, és a citrom levét.

Megtöltjük a palacsintatésztát úgy, hogy a közepére csíkban helyezzük el a tököt, be kell hajtani a széleit jobbról és balról, hogy ne folyjon ki a töltelék, ezután szemből feltekerjük.

Bepanírozzuk, nem a hagyományos módon, csak annyiban különbözik, hogy a zsemlemorzsához hozzákeverjük még a darált diót is. Olajban kisütjük.

Tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük.