Hozzávalók:

1 sárgarépa

1 fehérrépa

1 lisztes burgonya

15 dkg ceruzabab

1 vöröshagyma

1/2 zellergumó

1,2 l húsleves

1 csokor friss tárkony

2 dl natúr joghurt

1 bögre kukoricapehely

só, bors

tárkonyecet

1 ek olaj

Elkészítés:

Az összes zöldséget megmosom, a répákat felkarikázom, a zellert és a burgonyát felkockázom, a ceruzababot és a hagymát felaprítom.

Az olajhoz fél dl vizet adok, ebben párolom meg a hagymát, majd a többi zöldséget, egy kis idő elteltével hozzáöntöm a húslevest. Így főzöm egy darabig, majd beleteszem a burgonyát, és sóval, borssal fűszerezem, majd mindent puhára főzök. A főzés vége felé beleteszem a kukoricapelyhet és a tárkonyt, de ez utóbbit kiveszem a levesből miután levettük a tűzről.

Ekkor öntöm bele a joghurtot, majd ízlés szerint teszek bele tárkonyecetet, és forrón tálalom.