Hozzávalók:

A húshoz:

60 dkg marhahús

frissen őrölt bors

3 evőkanál olaj

A szószhoz:

60 dkg kimagozott meggy

2 evőkanál cukor

3,5 dkg forraltbor fűszerkeverék

1 dl tejszín

1 evőkanál liszt

A körethez:

50 dkg kis szemű burgonya

1 csomag vegyes saláta

olaj

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, majd óvatosan klopfolóval megütögetjük, ezt követően fűszerezzük sóval és őrölt borssal. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, és mindkét oldalán megsütjük a húsokat.

A szószhoz a magozott meggyet a cukorral és a forraltbor fűszerkeverékkel, egy csipet sóval kis lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs levet ereszt. Közben a lisztet a tejszínnel simára keverjük, a meggyléből keveset adunk hozzá, jól összekeverjük, majd visszaöntjük a levesbe, jól kiforraljuk.

Héjában, sós vízben megfőzzük az apró szemű burgonyát, majd egy kevés olajon átpirítjuk.

Tálaláskor a tányérra helyezünk a hússzeletekből, megöntözzük a mártással, mellé kínáljuk a burgonyát és a friss salátát, melyet pici olajjal meglocsolunk.