Hozzávalók:
A húshoz:
60 dkg marhahús
só
frissen őrölt bors
3 evőkanál olaj
A szószhoz:
60 dkg kimagozott meggy
2 evőkanál cukor
3,5 dkg forraltbor fűszerkeverék
1 dl tejszín
1 evőkanál liszt
só
A körethez:
50 dkg kis szemű burgonya
só
só
1 csomag vegyes saláta
olaj
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, majd óvatosan klopfolóval megütögetjük, ezt követően fűszerezzük sóval és őrölt borssal. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, és mindkét oldalán megsütjük a húsokat.
A szószhoz a magozott meggyet a cukorral és a forraltbor fűszerkeverékkel, egy csipet sóval kis lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs levet ereszt. Közben a lisztet a tejszínnel simára keverjük, a meggyléből keveset adunk hozzá, jól összekeverjük, majd visszaöntjük a levesbe, jól kiforraljuk.
Héjában, sós vízben megfőzzük az apró szemű burgonyát, majd egy kevés olajon átpirítjuk.
Tálaláskor a tányérra helyezünk a hússzeletekből, megöntözzük a mártással, mellé kínáljuk a burgonyát és a friss salátát, melyet pici olajjal meglocsolunk.