Hozzávalók:
25 dkg leveles tészta
16 dkg zöld spárga
4 szelet füstölt sonka
4 szelet sajt
A tetejére:
1 felvert tojás
szezámmag
Elkészítés:
Egy fazékba vizet forralunk, melybe ízlés szerint sót, illetve egy csipet cukrot teszünk. Az előre megtisztított, jól megmosott spárgákat a lobogó vízbe dobjuk, újra forrástól számított 5 perc után szűrő segítségével jeges vízbe kiszedjük.
A leveles tésztát kicsomagoljuk, 4 egyenlő részre vágjuk, mindegyik tésztára 1 szelet sajtot fektetünk, majd 1-1 szelet sonkával a spárgákat körbetekerjük és átlósan a sajtra rakjuk. A tészta két ellentétes sarkát szorosan ráhajtjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, előmelegített sütőben készre sütjük.