Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg liszt

2,5 dkg friss élesztő

1 evőkanál olaj

1 evőkanál tejföl

2,4 dl víz

2 kávéskanál só

1 kávéskanál ételízesítő

1 kávéskanál cukor

1 kávéskanál oregánó

1 kávéskanál bazsalikom

A töltelékhez:

25 dkg sajt reszelve

1 konzerv kukorica

Elkészítés:

Az élesztőt kb. 4 evőkanál langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk vagy dagasztógépbe tesszük a felfuttatott élesztővel együtt, majd a tésztát meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ha a tészta megkelt, kettéosztjuk, téglalappá nyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal (egyharmadát félretesszük a tetejére) elkevert kukoricával, és feltekerjük, mint a bejglit, és kb. 2 ujjnyi vastagra szeleteljük vizes késsel.

A csigákat papírozott tepsire tesszük, és a maradék sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.