Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1 evőkanál olaj
1 evőkanál tejföl
2,4 dl víz
2 kávéskanál só
1 kávéskanál ételízesítő
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál oregánó
1 kávéskanál bazsalikom
A töltelékhez:
25 dkg sajt reszelve
1 konzerv kukorica
Elkészítés:
Az élesztőt kb. 4 evőkanál langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk vagy dagasztógépbe tesszük a felfuttatott élesztővel együtt, majd a tésztát meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, kettéosztjuk, téglalappá nyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal (egyharmadát félretesszük a tetejére) elkevert kukoricával, és feltekerjük, mint a bejglit, és kb. 2 ujjnyi vastagra szeleteljük vizes késsel.
A csigákat papírozott tepsire tesszük, és a maradék sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.